Начало / Свят / Том Круз е наясно, че не всички го намират за подходящ за ролята на Джак Ричър

Том Круз е наясно, че не всички го намират за подходящ за ролята на Джак Ричър

Писателят Лий Чайлд обаче е сигурен, че актьорът е точният човек

Холивудската суперзвезда Том Круз заяви, че е наясно, че не всички го намират за подходящия човек за ролята на бившия военен и полицай Джак Ричър от романа на Лий Чайлд „Един изстрел”. Съмненията се пораждат от факта, че персонажът в книгата е представен с височина около 2 метра и тегло близо 150 кг. Тази физика далеч не е като на 172-сантиметровия Круз.

„Много съм засегнат от реакциите”, казва емоционалният актьор. „Това е книгата на Лий и героят на Лий. Това, което ме накара да се захвана, е неговата благословия. Ако не ми я беше дал, нямаше да играя тази роля. Лий ми каза, че размера е само един елемент”, допълва той.

Самият криминален писател обаче е убеден, че Том Круз е правилният избор. „Не можем буквално да пренесем страниците на екрана. Хората смятат, че актьорът трябва да прилича повече на Ричър. Първо, почти няма такива актьори и въпросът е да се намери човек, който има талант и излъчване, за да пресъздаде образа”.

„Един изстрел” ще бъде режисиран от Кристофър Маккуори. Маккуори и Том Круз са работили заедно в „Операция Валкирия”. Филмът трябва да излезе на 8 февруари 2013 г.

Лий Чайлд е британски криминален автор, роден през 1954 г. Славата си дължи на романите, в които главен герой е Джак Ричър.

Книгите на Лий Чайлд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …