Начало / Свят / Том Круз е наясно, че не всички го намират за подходящ за ролята на Джак Ричър

Том Круз е наясно, че не всички го намират за подходящ за ролята на Джак Ричър

Писателят Лий Чайлд обаче е сигурен, че актьорът е точният човек

Холивудската суперзвезда Том Круз заяви, че е наясно, че не всички го намират за подходящия човек за ролята на бившия военен и полицай Джак Ричър от романа на Лий Чайлд „Един изстрел”. Съмненията се пораждат от факта, че персонажът в книгата е представен с височина около 2 метра и тегло близо 150 кг. Тази физика далеч не е като на 172-сантиметровия Круз.

„Много съм засегнат от реакциите”, казва емоционалният актьор. „Това е книгата на Лий и героят на Лий. Това, което ме накара да се захвана, е неговата благословия. Ако не ми я беше дал, нямаше да играя тази роля. Лий ми каза, че размера е само един елемент”, допълва той.

Самият криминален писател обаче е убеден, че Том Круз е правилният избор. „Не можем буквално да пренесем страниците на екрана. Хората смятат, че актьорът трябва да прилича повече на Ричър. Първо, почти няма такива актьори и въпросът е да се намери човек, който има талант и излъчване, за да пресъздаде образа”.

„Един изстрел” ще бъде режисиран от Кристофър Маккуори. Маккуори и Том Круз са работили заедно в „Операция Валкирия”. Филмът трябва да излезе на 8 февруари 2013 г.

Лий Чайлд е британски криминален автор, роден през 1954 г. Славата си дължи на романите, в които главен герой е Джак Ричър.

Книгите на Лий Чайлд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

eliott-reyna-kcT-7cirBEw-unsplash

Скролването ни пречи да прочетем над 300 книги годишно

Отделяме все повече време за смарт устройства Губим го напълно неосъзнато – сякаш изключвайки от …