Начало / България / Филмовият проект „Възвишение“ стартира в началото на 2016 г.

Филмовият проект „Възвишение“ стартира в началото на 2016 г.

В началото на 2016 г. ще започнат снимките на филма по романа „Възвишение“ на Милен Русков, съобщи vesti.bg. Режисьор на лентата ще бъде Виктор Божинов, снимал най-знаковите епизоди на хитовата поредица “Под прикритие” и редица други телевизионни проекти.

Продуцент е Иван Дойков, в чиято визитка също влиза сериалът „Под прикритие“, както и най-гледаният български игрален филм „Мисия Лондон“. Сценаристи са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и автор на диалозите.

Историята във „Възвишение“ преплита исторически факти с художествена измислица.През 1872 г. Димитър Общи и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо и Асенчо – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства. Постепенно революционният ентусиазъм на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението – състояния толкова познати и на всеки съвременен българин.

Копродуценти на филма са Оксана Шаламанова („Ол Старс Ин“ ЕООД), БНТ, „Булфилм“ ООД, Николай Ишков („Авансцена“) ЕООД и НДК.

Проектът се реализира и с финансовото съдействие на ИА „Национален Филмов Център“, и е подкрепен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и Комисията по култура и медии към 43-то Народно събрание.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

liana-mikah-Puhj02KOHrc-unsplash

Доказано добрите книги – с нещо доказано вкусно

Комбинацията книга и храна прави преживяването двойно Есенните дни носят със себе си възможността – …

Един коментар