Начало / България / „Вакон” публикува „Зовът на далечния Север“ от Ким Хафез

„Вакон” публикува „Зовът на далечния Север“ от Ким Хафез

„Зовът на далечния Север“ от Ким Хафез е новото пътешественическо заглавие на „Вакон”. В книгата си авторът разказва за пътешествието си с кану от Отава до Северния полярния кръг. Книгата се очаква скоро да влезе в книжарниците.

Без документи за самоличност, без опит и без претенции, французинът се движи като омайна индианска мелодия през обширни езера и бурни реки. Хафез се хвърля в своето приключение със страстта на мечтател и приветства всяко усилие и препятствие, защото само те каляват тялото и ума. Той пътува сам, но не е самотен. Срещите с добронамерени непознати, симпатизиращи представители на реда и коренните жители от резерватите се разнообразяват от случайните му спътници – бобри, лосове, мечки, койоти, орли.

Роден през 1970 г., Ким Хафез е инженер и бивш офицер във Френския чуждестранен легион. Израства в Казабланка, има смесен египетски, френски и ирландски произход. На 18 години напуска дома в Мароко и заминава за Франция, за да следва инженерни науки. През 1999-2000 г. вкусва живота сред дивото по време на пътуването си в Големия канадски север, а между 2000 и 2004 г. извърша второто си голямо плаване с каяк по море.

ОТЗИВИ

„Чарът на това пътуване се крие в безгрижността на автора, в начина, по който преоткрива плаването с кану по време на пътуването си. С любов и с перото на поет, Ким ни разкрива приключението си и почти мистичната връзка, която възниква между него и заобикалящата го природна. Начинанието му лесно може да се нарече и едно голямо спортно постижение – често той преминава през сурови бури, бори се с глад и болест, за да продължи напред през красивата си одисея. Задължително четиво.“ – Оливър Нобили, списание „Carnets d’expé“

„Това заглавие е свежа глътка кислород, природните описания са невероятни, а снимките в книгата са страхотни… Това е една истинска история на Ким Хафез, едно самотно пътешествие от година и половина в прекосяване на реки и чудовищно обширни езера. Написана с изключителна простота и с едно отворено съзнание за хора, които водят коренно различен начин на живот от нас. Несравним приключенски!” – voyageforum.com

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …