На фокус
Начало / България / Представят „НОФОФ“ от Ваньо Вълчев в Бургас

Представят „НОФОФ“ от Ваньо Вълчев в Бургас

Известният поет, журналист и сатирик Ваньо Вълчев ще представи последната си книга „НОФОФ“ в „Хеликон-Бургас“. Премиерата ще се състои на 3 декември от 18 ч. Очаква се водещ да е Иво Сиромахов или Симеон Димитров, обявиха домакините.

„Изборно време е! Да си върнем Фанагория! В бой неравен, бой суров – победител е НОФОФ!”, се казва в книгата. НОФОФ е абревиатура от Национален отечествен фронт за освобождение на Фанагория, агресивна патриотична партия, водена от своята достолепна княгиня Чечке Дуло (позната някога като библиотекарката Жечка Дулева). Тя и нейните верни помощници Юкбоил Дван (по-рано Юрдан Зайков, митничар), Колобър Сикофант (Тонко Тончев, учител) и Огултаркан Докс (Феликс Хайдутов-По­борников, внук на активен борец) се заемат със свещената мисия да вземат властта и да променят страната из основи – като за тази цел не се колебаят да мамят, бият, заплашват, изнудват, подкупват (и взимат подкупи)… въобще вписват се чудесно в обичайната политическа патаклама по нашите земи. Но не всичко върви по план – след серия чутовни гафове финансирането им секва. Оставени сами на себе си, пишман патриотите не се отчайват, а още повече ожесточават своите стремления към властта!

“НОФОФ” е роман, който се чете на един дъх. Малцина са авторите, които могат да разказват толкова увлекателно. Блестящ пример за съвременна политическа сатира“, казва за книгата Иво Сиромахов.

Ваньо Вълчев е сред най-познатите текстописци на песни у нас, като сред най-прочутите му хитове са „Телефонна любов“, „А дали е така“ и „Огън от любов“. Освен това е театрал, кино- и телевизионен режисьор и журналист. Роден е на 28 септември 1937 година в София. Детството си прекарва в село в Добри дял до Горна Оряховица, където баща му е лекар. Съзнателният му живот започва от Свищов. При чествуването на 100-годишнината от първото театрално представление и читалище Ваньо, като най-млад, играл  Генонева.

В София, завършва литература, а след това по разпределение става учител в село Каблешково. Две години е бил възпитател в минното училище в Бургас. След това работи в профсъюзния дом на културата и участва в работническия сатиричен театър в Бургас. Около 15 години работи в кореспондентския пункт на Българска национална телевизия в Бургас. Съосновател и председател (от 2008 до 2013 г) на дружество “Български писател”– Бургас.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …