Начало / България / Представят „НОФОФ“ от Ваньо Вълчев в Бургас

Представят „НОФОФ“ от Ваньо Вълчев в Бургас

Известният поет, журналист и сатирик Ваньо Вълчев ще представи последната си книга „НОФОФ“ в „Хеликон-Бургас“. Премиерата ще се състои на 3 декември от 18 ч. Очаква се водещ да е Иво Сиромахов или Симеон Димитров, обявиха домакините.

„Изборно време е! Да си върнем Фанагория! В бой неравен, бой суров – победител е НОФОФ!”, се казва в книгата. НОФОФ е абревиатура от Национален отечествен фронт за освобождение на Фанагория, агресивна патриотична партия, водена от своята достолепна княгиня Чечке Дуло (позната някога като библиотекарката Жечка Дулева). Тя и нейните верни помощници Юкбоил Дван (по-рано Юрдан Зайков, митничар), Колобър Сикофант (Тонко Тончев, учител) и Огултаркан Докс (Феликс Хайдутов-По­борников, внук на активен борец) се заемат със свещената мисия да вземат властта и да променят страната из основи – като за тази цел не се колебаят да мамят, бият, заплашват, изнудват, подкупват (и взимат подкупи)… въобще вписват се чудесно в обичайната политическа патаклама по нашите земи. Но не всичко върви по план – след серия чутовни гафове финансирането им секва. Оставени сами на себе си, пишман патриотите не се отчайват, а още повече ожесточават своите стремления към властта!

“НОФОФ” е роман, който се чете на един дъх. Малцина са авторите, които могат да разказват толкова увлекателно. Блестящ пример за съвременна политическа сатира“, казва за книгата Иво Сиромахов.

Ваньо Вълчев е сред най-познатите текстописци на песни у нас, като сред най-прочутите му хитове са „Телефонна любов“, „А дали е така“ и „Огън от любов“. Освен това е театрал, кино- и телевизионен режисьор и журналист. Роден е на 28 септември 1937 година в София. Детството си прекарва в село в Добри дял до Горна Оряховица, където баща му е лекар. Съзнателният му живот започва от Свищов. При чествуването на 100-годишнината от първото театрално представление и читалище Ваньо, като най-млад, играл  Генонева.

В София, завършва литература, а след това по разпределение става учител в село Каблешково. Две години е бил възпитател в минното училище в Бургас. След това работи в профсъюзния дом на културата и участва в работническия сатиричен театър в Бургас. Около 15 години работи в кореспондентския пункт на Българска национална телевизия в Бургас. Съосновател и председател (от 2008 до 2013 г) на дружество “Български писател”– Бургас.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …