Начало / България / Катя Крезмер ще представи стихосбирката „Обичам те, любов“

Катя Крезмер ще представи стихосбирката „Обичам те, любов“

Катя Кремзер ще представи стихосбирката си „Обичам те, любов“ в София. Премиерата ще се състои на 3 декември в столичната книжарница „Хеликон-България“ на бул „Цар Освободител“ 4 от 18:30 ч.  Стихосбирката на Крезмер излиза с марката на ИК „Лъчезар Минчев“.

Катя Кремзер е родена в София, но от тринадесет години живее и работи в Австрия, предимно във Виена. Завършва Техническия университет, специалност „Радио и телевизионна техника“ и Магистърска степен по Електроника през 1987 г. През 2002г. получава диплома с отличие от Хъмбърсайдския университет „Линкълн“, Великобритания, за магистър по бизнес администрация (MBA). Първата й голяма страст е оперното пеене, което накрая остава неосъществена мечта, но никога не се разделя с музиката напълно.

Започва да пише стихове още по време на обучението си в 31 гимназия „Иван Вазов“ в София. „Една среща с поетесата Ваня Петкова промени живота ми завинаги. Бях разтърсена до дъното на душата си и тя заплака с думи… Така започна всичко“, споделя поетесата.

Минава през различни етапи от живота си и разностранни дейности и професии, но музиката и любовта към писането оживяват, вплетени в рими, стих след стих, в които страст, любов и драми преливат в мелодия.

Първите публикации на стихове са в повече от двадесет групи за поезия във Фейсбук, като „Любовта, без която не можем“, „Поетични безбрежия“, „Съюз на поетите в Интернет“, „Онлайн поезия“, „Скрих се в стих“, „Поезия на душата“, „Непознатият свят на поезията“, „Малка песен за теб“, „Най-мечтаният бряг на вълните“, „Миг от вечността“, „Виртуално кабаре „Черна роза“, „Любовна поезия“ и много други.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …