Начало / България / Излезе втората книга от поредицата „Северно сияние”

Излезе втората книга от поредицата „Северно сияние”

„Фактурата”  –  втората книга от новата серия на издателство „Ера“ „Северно сияние”, е вече в книжарниците. Поредицата запознава българските читатели с най-ярките представители на съвременната скандинавска литература, която през последното десетилетие превзе световната литературна сцена.

Невероятна сплав от хумор, ирония и капка сюрреализъм, „Фактурата” е брилянтно произведение на абсурдизма, което повдига въпроса какво е щастието и как се измерва. Юнас Карлсон предлага оригинален и интригуващ сюжет, който напомня творбите на Кафка заради безумната съдба на героите, и на Оруел заради мотива за всевиждащата власт. Ала камерният роман на Карлсон не е само критически памфлет за абсурдите на нашето време. „Фактурата” в действителност е изпълнена със свеж хумор проникновена приказка за същността на щастието, радостта от малките неща и удоволствието да живеем скромно, но наистина пълноценно.

Юнас Карлсон (44) е един от най-популярните шведски актьори и от 2005 г. до сега е написал немалък брой успешни пиеси. Добрите отзиви го насърчават да се обърне и към прозата. Невероятният му талант и блестящите оценки за неговите книги затвърждават успеха му както на сцената, така и на писателското поприще.

„Фактурата” тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …