Начало / България / Демонстрация на интерактивното съдържание на „Книга на вълшебствата“ в „Хеликон-Витоша”

Демонстрация на интерактивното съдържание на „Книга на вълшебствата“ в „Хеликон-Витоша”

Писателят Джим Пайп пише и за деца, които не обичат да четат

„Книга на вълшебствата“ от Джим Пайп ще бъде представена в софийската книжарница „Хеликон-Витоша” на 22 октомври, събота, от 10,30 ч. Но промотирането на книгата на ирландския майстор на фентъзи няма да се ограничи само в рамките на обичайната премиера, а ще се превърне в демонстрация на интерактивното й съдържание.

Защото „Книга на вълшебствата“ е повече от книга. В нея е включен диск с програма за добавена реалност. Това е компютърна програма, която съчетава елементи от реалния и виртуалния свят, и с нейна помощ и един компютър с уебкамера може да вдъхне живот на книгите с удивителни анимации. Ако децата следват мъдрите съвети на стария майстор на магиите ще могат да накарат метлата да лети, да виждат чудати символи на компютъра, да се превръщат в магаре и да извършват още много други чудеса.

Джим Пайп е автор на много книги за деца от 5 до 14 годишна възраст в областта на научната фантастиката и фентъзито.Пише книги в областта на историята и естествознанието за деца от 8 до 12 години, а също така и за деца от 10 до 14 години, които не обичат да четат и трудно пристъпват към такава дейност. Пайп пише научна фантастика включвайки широка гама от теми за околната среда, научни и социални въпроси,също така е автор и на книги в областа на хорор жанра, на комикси, на книги с много отварящи се елементи / pop –up / и много други проекти включващи хартиена механика.Вълнуват го теми за извънземни и необясними и чудати случки.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …