Начало / Свят / Джеймс Патерсън започва кампанията „Направете така, че децата ви да четат”

Джеймс Патерсън започва кампанията „Направете така, че децата ви да четат”

Най-продаваният писател в света обвини родителите и училището затова, че не стимулират малчуганите

Американският криминален автор Джеймс Патерсън ще започне рекламна кампания, в която ще се опита да накара колкото се може повече деца да заобичат четенето, пише „USA Today”. Патерсън, който пише трилъри за възрастни и приключенски и фетъзи романи за деца, ще започне инициативата с предаване по интернет, което ще стартира утре.

Предаването ще се излъчи пряко за абониралите се училища от „Академия Палм Бийч”, където учи синът на писателя. До момента около 900 училища са се абонирали за да го чуят. Кампанията е под наслов „Направете така, че децата ви да четат”.

В есе за CNN миналия месец, Патерсън написа: „Съжалявам, майки и бащи, това е ваша работа, а не на училищата – да намерите подходящите книги, които да направят така, че децата ви да започнат да четат”. Той обаче не крие, че образователната система също е част от проблема. „Тенденцията е например момчетата да не бъдат хвалени, когато четат книги като „Рекордите на Гинес” или спортния алманах на „Спортс Илюстрейтед”, или пък „Илюстрирана история на рокендрола”. Подобни произведения, които интригуват момчетата са несправедливо пренебрегнати и не са посочени в препоръчителните списъци”.

Джеймс Патерсън е американски криминален автор, роден 1947 г. Най-известните му творби са поредицата с главен герой детективът Алекс Крос. Известен е като „манифактурата” на САЩ, тъй като издава по няколко романа годишно. Мнозина го подозират, че за него работи цял екип от писатели в сянка. Обявен е за най-печелившият писател в последната година от списание „Форбс”.

Свързани заглавия
Джеймс Патерсън е най-добре платеният писател в света
Джеймс Патерсън с две книги за един ден
Джеймс Патерсън оглави класацията топ 50 на Великобритания за седми път

Книгите на Джеймс Патерсън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

while-justice-sleeps-1620661073

Отхвърлена от издателите книга стана бестселър

Политическият трилър влезе сред най-четените на „Ню Йорк Таймс” While Justice Sleeps е дело на …