Начало / Свят / Бащата на Ейми Уайнхаус пише мемоари за нея

Бащата на Ейми Уайнхаус пише мемоари за нея

Парите от продажбите ще отидат за фондацията на певицата

Бащата на певицата Ейми Уайнхаус, която почина през юли, възнамерява да напише мемоари за дъщеря си, информира „Гардиън”. Биографичната книга на Мич Уайнхаус ще се нарича „Ейми, моята дъщеря” и ще описва детството на изпълнителката, нейната кариера и проблемите й с алкохола и наркотиците. Тя ще бъде публикувана следващото лято от „Харпър Нон-Фикшън” във Великобритания и „ХарпърКолинс” в САЩ. Събраните средства ще отидат за фондацията на изпълнителката, която беше стартирана на 14 септември и подпомага деца в неравностойно положение.

„Чувствам, че трябва да напиша тази книга както за да разкажа историята за Ейми, така и за да подпомогната собственото си възстановяване”, заяви Мич Уайнхаус. „Всички средства ще отидат за фондацията й, която помага деца, страдащи от тежки болести или вид пристрастяване. Всичко около фондацията е отлично”.

Ейми Уайнхаус е английска изпълнителка, родена 1983 г. в Лондон. Притежава характерен начин на пеене – вокалите й комбинират стиловете соул, ритъм енд блус и джаз. Кариерата на Уайнхаус е сравнително успешна във Великобритания, но тя води саморазрушителен начин на живот, има проблеми с наркотиците, алкохола и органите на реда. На 23 юли тази година беше намерена мъртва в апартамента си в Лондон. След изследване се оказа, че в кръвта й има голямо количество алкохол.

Свързани заглавия
Излиза експресна биография на Ейми Уайнхаус

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

manga-one-piece_43

Най-дългата книга на света се разпродаде за броени дни

Лимитираното издание намери купувачи въпреки обема си Комиксът One Piece наброява общо 21 450 стр. По …