Начало / България / Излиза книга за историята зад обувната империя “Джими Чу”

Излиза книга за историята зад обувната империя “Джими Чу”

До дни на българския книжен пазар ще се появи книга с историята на една от най-големите модни марки в света – обувната империя „Джими Чу“. „Бизнес на високи токчета. Истинското лице на модния свят“ е написана от Тамара Мелън и Уилиам Патрик и е издание на AMG.

Тамара Мелън е съосновател на “Джими Чу” и за първи път разказва своята забележителна и шокираща история. От трудното си детство, през  редакторската длъжност във Vogue, до партньорството си с Джими Чу, тя ни предлага  интересна равносметка за нещата, които са я направили такава, каквато е днес – една от най-успешните жени в света. Труден семеен живот, битки с депресията, както и престой в рехабилитационен център белязват завинаги живота на Тамара. Решена да не се откаже въпреки трудностите, без работа и пари, живееща в мазето на родителите си под контрола на майката алкохоличка, Тамара инвестира в това, което познава най-добре – модата.

В продължение на петнадесет години борбата между финанси и творчество става един от основните  проблеми в живота на Тамара.  С помощта на баща си тя превръща инвестиция от £150 000 в компания за милиарди долари. Спечелила длъжността търговски пратеник на британския премиер и удостоена от кралицата с Ордена на Британската империя, Тамара привлича вниманието на медии като Vogue, Vanity Fair Harper’s Bazaar и Wall Street Journal.

Но успехът има висока цена. Главен изпълнителен директор – интригант, бурен брак, както и майка, която се опитва да й открадне трудно спечелените пари са само част от премеждията, през които трябва да премине. Въпреки всичко обаче най-важното в живота на Тамара се оказва това, което е далеч от лукса и парите – любовта към дъщеря й и уважението към нейния баща.

„Бизнес на високи токчета” е книга за любителите на модата, за тези, които се интересуват от бизнес и  предприемачество, както и за всеки, който обича историите за пари, власт и високи токчета.

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …