Начало / България / Клара Санчес все пак ще дойде в България

Клара Санчес все пак ще дойде в България

Седем месеца след като пропадна визитата й в България, испанската писателка Клара Санчес все пак ще посети София. Тя ще бъде гост на Международния софийски литературен фестивал и на 10 декември ще се срещне с нетърпеливите си читатели.

Санчес е една от най-награждаваните испански писателки  Тя е автор на  „Небето се завърна” и „Това, което името ти крие”  и още 9 романа, издадени в стотици хиляди екземпляри. Последната й книга, публикувана на български език, „Небето се завърна” ,  е хипнотичен разказ за цената на успеха и за тайните, способни да превърнат бъдещето в кошмар. Клара Санчес е позната у нас и с романа „Това, което името ти крие”, който съчетава ескалиращо напрежение с уникални сцени, напомнящи филмите на Хичкок и Полански.

Санчес е лауреат на наградата „Алфагара“ през 2000 година, през 2010 г. печели „Надал“, най-старият литературен приз на Испания, а година по-късно е удостоена и със Златния медал Кастилия – Ла Манча.

През 2013 г. „Небето се завърна” спечели наградата „Планета”, която според някои литературни критици се нарежда непосредствено след  Нобеловата награда като престиж.

Прочетете още

Der Schriftsteller Haruki Murakami am 07.11.2014 in Berlin.

Харуки Мураками: Трябва да минеш през мрака, за да достигнеш светлината

Сюрреалистичните му истории са четени от милиони хора по света, но въпреки това японският писател …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *