Начало / България / Излезе „Бит и душевност на моя народ“ от Лин Ютан

Излезе „Бит и душевност на моя народ“ от Лин Ютан

Издателство „Изток-Запад“ публикува „Бит и душевност на моя народ“  от китайския писател  Лин Ютан. Книгата е част от поредицата „Изток“. Любопитното е, че редактор на труда е американската писателка Пърл Бък, която подчертава, че това е книга „истинска, проникната от дълбокия дух на този народ“. Преводът е дело на Петко Хинов, носител на наградата „Христо Г. Данов“.

„Бит и душевност на моя народ“ е много мъдро четиво,  написано от автор с изключителна ерудиция, проницателност и фин хумор. Създадена с много любов и поетичност, тя е пропита с важни познания за народа на тази древна източна страна. Ютан пише:„Аз се обръщам към хората, които не са изгубили усета за най-възвишените човешки ценности. Защото само те ще ме разберат.“

Лин Ютан (1895-1976) e известен китайски писател, преводач и езиковед. Пише на китайски и английски език. След 1935 г. живее и работи в САЩ. За книгата „Миг в Пекин“ (1938) e номиниран за Нобелова награда за литература. Лин Ютан е автор на над 30 книги, посветени на китайския народ, култура и литература, превежда на английски език значими произведения на класическата китайска литература.

„Бит и душевност на моя народ“ тук

Прочетете още

tolkien_3124146b_trans_NvBQzQNjv4BqpJliwavx4coWFCaEkEsb3kvxIt-lGGWCWqwLa_RXJU8

Ариец или евреин е Толкин? Как нацистите ядосаха автора на „Властелинът на пръстените“

През 1933 г. Адолф Хитлер предоставя на своя гений на пропагандата Йозеф Гьобелс властта да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *