Начало / България / Излезе „Бит и душевност на моя народ“ от Лин Ютан

Излезе „Бит и душевност на моя народ“ от Лин Ютан

Издателство „Изток-Запад“ публикува „Бит и душевност на моя народ“  от китайския писател  Лин Ютан. Книгата е част от поредицата „Изток“. Любопитното е, че редактор на труда е американската писателка Пърл Бък, която подчертава, че това е книга „истинска, проникната от дълбокия дух на този народ“. Преводът е дело на Петко Хинов, носител на наградата „Христо Г. Данов“.

„Бит и душевност на моя народ“ е много мъдро четиво,  написано от автор с изключителна ерудиция, проницателност и фин хумор. Създадена с много любов и поетичност, тя е пропита с важни познания за народа на тази древна източна страна. Ютан пише:„Аз се обръщам към хората, които не са изгубили усета за най-възвишените човешки ценности. Защото само те ще ме разберат.“

Лин Ютан (1895-1976) e известен китайски писател, преводач и езиковед. Пише на китайски и английски език. След 1935 г. живее и работи в САЩ. За книгата „Миг в Пекин“ (1938) e номиниран за Нобелова награда за литература. Лин Ютан е автор на над 30 книги, посветени на китайския народ, култура и литература, превежда на английски език значими произведения на класическата китайска литература.

„Бит и душевност на моя народ“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

oblozhka-5

Пес Патрул – преди да отидем на кино

Вземете си занимателни книжки по любимия детски филм Кой не може да изброи кутретата от …