Начало / България / Учител от Рудозем направи фотосесия „С любов към книгите“

Учител от Рудозем направи фотосесия „С любов към книгите“

Млад педагог от Рудозем стартира иновативна кампания за популяризиране на  четенето сред учениците, обяви rudozemdnes.bg.  Денис Кьосев представи  професионална фотосесия, в която главен герой е книгата, а статисти са ученици от 5 училища от областта и малчугани от една детска градина. Проектът е озаглавен „С любов към книгите“.

 „Признавам, че бях инспириран от работата на моя приятел с псевдоним Norton Andreev-той до момента има няколко реализирани фотосесии на музикална тематика. Реших защо и аз да не пробвам като заменя музиката с книги. Моята цел е чрез него да вдъхновя повече деца да отворят книга. Не крия, че имам огромното желание да работя по специалността си, да бъда учител по Български език и литература. И нищо, че в момента съм безработен, реших да опитам да популяризирам четенето сред младите по този начин- чрез тази фотосесия. Иска ми се да им внуша, че четенето е важно- както за духовното, така и за интелектуалното развитие на човека. Вярно, че реализацията ми коства немалко усилия и средства. Но може би го приемам като мисия и затова не съм жалил усилия. Още повече, че споделяйки идеите си, намирам съмишленици. Получавам подкрепа и от бивши преподаватели, което също е сигнал, че работя в правилна посока“, каза за он-лайн изданието Кьосев.

В снимките участие са взели деца от предучилищна група от ЦДГ „Дъга“ – с. Елховец, както и ученици в различна възраст от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Рудозем, I-во СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян, ГПЧЕ „Иван Вазов“ – гр. Смолян, II-ро ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Смолян, ОУ „Христо Ботев“ – с. Елховец.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …