Начало / България / Победителите в конкурса, посветен на Йордан Йовков

Победителите в конкурса, посветен на Йордан Йовков

Вчера, 11 ноември, в Дом-паметника „Йордан Йовков“ в Добрич бяха обявени лауреатите на областния конкурс за рисунка и есе „Любовта между хората“. Той е посветен на 135 години от рождението на писателя Йордан Йовков.

„Радваме се, че откликнаха деца не само от Добрич, но и от други селища на Добричка област. И тъй като можеха да участват с рисунка ученици от първи до дванадесети клас, се оказа, че рисунките са много и все така направени с любов, колоритни, живописни. На нас ни харесаха всички, защото децата са показали своето желание да си представят или Йовковия свят, а по-малките деца да покажат как виждат любовта между хората, защото това беше и насловът на целия конкурс, взет от финала на известния Йовков разказ „Песента на колелетата“, заяви за Радио „Фокус“ – Варна д-р Кремена Митева.

В първа възрастова група на първо място е класиран 6-годишният Васил Светлозаров от СОУ „Кл. Охридски“ с преподавател Стела Славова. Второто място е за 8-годишната Соня Генова от Детска школа по изобразително изкуство в ОМЦ, а трето – за Мила Недева, на 6 години, от Ателие „Стела и Дара“ към ОМЦ. Във втора възрастова група на първо място е Елена Вутова от Детска школа по изобразително изкуство в ОМЦ, с преподавател Олга Иванова, на второ място – Симона Близнакова от СОУ „П.Р.Славейков“ и двете са от 6-ти клас. На трето място е класирана Станимира Илиева, 8-ми клас, от ПМГ „Иван Вазов“. В трета възрастова група първо място е спечелил Григор Григоров, на 18 години, от СОУ „П.Р. Славейков“, втора и трета награда не се присъждат. Има и много поощрителни награди. Пълният списък на наградените деца ще бъде публикуван на сайта на РИМ – Добрич и в един от най-популярните обществени форуми. В раздела за есе тричленното жури с председател Снежана Денчева е определило първо място в първа възрастова група (7-9 клас) за Илина Калчева от ОУ „Йордан Йовков“ – Каварна, тя е в 8-ми клас. Също и за Ирена Стоянова, 7-ми клас, от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с.Дончево. Второ място е спечелила Татяна Иванова от 7-ми клас, от СОУ „П.Р.Славейков“ – Добрич, трето място – Станимира Стоянова, 9-ти клас – ФСГ „Васил Левски“ – Добрич. Във втора възрастова група (10-12 клас) първо място е спечелила Соня Георгиева, 12 клас, ЕГ „Гео Милев“ – Добрич, второ място – Виктория Димова, 12 клас – Клуб за автентичен фолклор и краезнание, секция „Приятели на Клио“ при ОДЦ в град Тервел. Трето място е спечелила Деница Кръстева, 12 клас, от ФСГ „Васил Левски“ – Добрич. И в този раздел има поощрителни награди. Изложба с рисунки на участници е подредена във фоайето.

Свързани заглавия

Днес ще бъдат обявени победителите в конкурса „Любовта между хората“

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timthumb

Джон Гришам и Джордж Мартин на бунт срещу изкуствения интелект

Страхуват се, че ще останат без работа Известни имена от бранша се сдружиха, като планират …