Начало / Читатели / „Синята приказка“ от Петър Димитров (ревю)

„Синята приказка“ от Петър Димитров (ревю)

Йордан ЛОЗАНОВ

Дори и хората, които не се интересуват от футбол, знаят „Левски” (София). Популярността на този клуб, отдавна е прескочила зеления терен и трибуните. Затова не е изненада, че в последните години навлезе и на книжния пазар.

„Синята приказка“ от Петър Димитров припомня знаменития период от 2004 до 2008 година, когато „Левски” (София), записа четиринадесет мача в европейските клубни турнири, достигайки четвъртфинал за Купата на УЕФА (днес Лига Европа) и историческото първо участие на български клубен отбор в най-престижния и комерсиален футболен турнир Шампионска лига.

Петър Димитров е от така нареченото постоянно присъствие на стадион „Георги Аспарухов”. Неговият вътрешен поглед и истории от „кухнята” на клуба са изключително интересни не само за феновете на отбора, но и за почитателите на най-красивата игра в света.

„Синята приказка“ започва с назначаването на бившите играчи на клуба Станимир Стоилов и Наско Сираков за съответно старши треньор и спортно-технически директор. Димитров описва реализацията на тяхната мечта да видят клуба там, където му е мястото –  сред най-добрите в Европа.

От гола на Емил Ангелов в последните минути на двубоя срещу „Динамо” (Букурещ), през майсторското попадение на Христо Йовов във вратата на „Олимпик” (Марсилия) и  загубения четвъртфинал срещу германския „Шалке 04”, до груповата фаза на Шампионската лига – през тези велики моменти ще ви преведе книгата.

За неутралния футболен фен това четиво ще бъде любопитен поглед в кухнята на отбора от „Герена”. За феновете – още един повод да изживеят прекрасните мигове, които им донесе любимият тим. Фенове или не, едно е сигурно – „Синята приказка” на Петър Димитров ще пробуди емоциите ви. Положителни или не, зависи само от вас.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …