Начало / Свят / Дебютният роман на Артър Конан Дойл излиза и на руски език

Дебютният роман на Артър Конан Дойл излиза и на руски език

„Разказът на Джон Смит” ще бъде в британските книжарници в края на септември

„Разказът на Джон Смит” – дебютният роман на сър Артър Конан Дойл, ще излезе и на руски език, съобщи openspace.ru. Непубликуваният досега ръкопис на бащата на Шерлок Холмс ще бъде в ръцете на руските читатели през декември. В края на месеца „Разказът на Джон Смит” ще се появи и на британския пазар, както вече писа lira.bg.

Книгата на английски ще бъде в обем от 144 страници и ще е илюстрирана с факсимилета от оригиналния ръкопис на писателя. Критиците са разделени в това дали творбата е автобиографична, или не.

Повествованието се води от името на 50-годишния Джон Смит – изключително наблюдателен и ерудиран човек, който има мнение по всички въпроси. Той е прикован към креслото си от подагра, но със своите гости беседва по широк кръг въпроси – от религия и литература до различните аспекти на войната…

Британският актьор и писател Стивън Фрей заяви наскоро пред „Гардиън”, че „мащабните познания на Конан Дойл, както и любопитството му, често остават извън скоби. Той е първият известен автор, който разказва на широката публика за наркотиците, Ку Клукс Клан, мафията, мормоните, американските банди, корумпираните профсъюзни лидери и за много други неща.”

Свързани заглавия
Първият роман на Артър Конан Дойл излиза през есента

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …