Начало / Свят / Дебютният роман на Артър Конан Дойл излиза и на руски език

Дебютният роман на Артър Конан Дойл излиза и на руски език

„Разказът на Джон Смит” ще бъде в британските книжарници в края на септември

„Разказът на Джон Смит” – дебютният роман на сър Артър Конан Дойл, ще излезе и на руски език, съобщи openspace.ru. Непубликуваният досега ръкопис на бащата на Шерлок Холмс ще бъде в ръцете на руските читатели през декември. В края на месеца „Разказът на Джон Смит” ще се появи и на британския пазар, както вече писа lira.bg.

Книгата на английски ще бъде в обем от 144 страници и ще е илюстрирана с факсимилета от оригиналния ръкопис на писателя. Критиците са разделени в това дали творбата е автобиографична, или не.

Повествованието се води от името на 50-годишния Джон Смит – изключително наблюдателен и ерудиран човек, който има мнение по всички въпроси. Той е прикован към креслото си от подагра, но със своите гости беседва по широк кръг въпроси – от религия и литература до различните аспекти на войната…

Британският актьор и писател Стивън Фрей заяви наскоро пред „Гардиън”, че „мащабните познания на Конан Дойл, както и любопитството му, често остават извън скоби. Той е първият известен автор, който разказва на широката публика за наркотиците, Ку Клукс Клан, мафията, мормоните, американските банди, корумпираните профсъюзни лидери и за много други неща.”

Свързани заглавия
Първият роман на Артър Конан Дойл излиза през есента

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …