На фокус
Начало / България / Норбеков: Гладът към знанието е божия награда

Норбеков: Гладът към знанието е божия награда

Узбекският алтернативен учен Мирзакарим Санакулович Норбеков изнесе едночасова лекция по семейни отношения пред своите най-запалени читатели в столичната книжарница „Хеликон България“. Пред препълнена зала той представи последната си книга у нас – „Опитът на един глупак 3“, като разсмя всички присъстващи с остроумията си по адрес на жените и мъжете и взаимоотношенията между тях.

„Аз не съм писател“, започна Норбеков. „Тези книги всъщност са труд и изследвания, които правя за себе си. В „Опитът на един глупак 3“ е включен трудът на 170 души. Невъзможно е цялата информация, която в института придобиваме, да бъде вкарана в книга. Направили сме стотици изследвания, решенията от които сме обобщили до около страница и половина. Аз имам над 50 000 страници изследвания. Провели сме над 30 000 такива. Книгите ми не подлежат на модни течения. А „Опитът на глупак“ излиза в трета част, защото глупакът не се учи от грешките си“, каза още узбекът.

Академик Норбеков даде куп примери и и с цитати и от „Опитът на един глупак 3“, и от изследвания и анекдоти защити тезата, че жените и мъжете никога няма да се разберат.

„Вечният ред и вечният хаос, а животът е винаги между тях. Изучавайте света, за да го разберете. Жените винаги искат поне две неща. Всъщност всички мъже се раждат с шизофрения, а жените – с психопатия“, заключи Норбеков.

Той не пропусна да насърчи присъстващите да обичат книгите и им посочи ползите от  четенето.

„Направихме едно изследване, което установи, че само двама от сто души имат лична библиотека у дома си. Само 2% от хората съхраняват глад към знанието! А това е божия награда и не се дава на всеки. Запомнете го! Не взимайте пример от тълпата любители на хотдог. Всяка една книга е част от живота на друг човек, опит на друг човек. Като я четете, вие придобивате нещо ново“, каза още Мирзакарим С. Норбеков.

„Опитът на един глупак 3“ тук

Книги от Мирзакарим Норбеков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 14  юли. Изданието …