Начало / България / Норбеков: Гладът към знанието е божия награда

Норбеков: Гладът към знанието е божия награда

Узбекският алтернативен учен Мирзакарим Санакулович Норбеков изнесе едночасова лекция по семейни отношения пред своите най-запалени читатели в столичната книжарница „Хеликон България“. Пред препълнена зала той представи последната си книга у нас – „Опитът на един глупак 3“, като разсмя всички присъстващи с остроумията си по адрес на жените и мъжете и взаимоотношенията между тях.

„Аз не съм писател“, започна Норбеков. „Тези книги всъщност са труд и изследвания, които правя за себе си. В „Опитът на един глупак 3“ е включен трудът на 170 души. Невъзможно е цялата информация, която в института придобиваме, да бъде вкарана в книга. Направили сме стотици изследвания, решенията от които сме обобщили до около страница и половина. Аз имам над 50 000 страници изследвания. Провели сме над 30 000 такива. Книгите ми не подлежат на модни течения. А „Опитът на глупак“ излиза в трета част, защото глупакът не се учи от грешките си“, каза още узбекът.

Академик Норбеков даде куп примери и и с цитати и от „Опитът на един глупак 3“, и от изследвания и анекдоти защити тезата, че жените и мъжете никога няма да се разберат.

„Вечният ред и вечният хаос, а животът е винаги между тях. Изучавайте света, за да го разберете. Жените винаги искат поне две неща. Всъщност всички мъже се раждат с шизофрения, а жените – с психопатия“, заключи Норбеков.

Той не пропусна да насърчи присъстващите да обичат книгите и им посочи ползите от  четенето.

„Направихме едно изследване, което установи, че само двама от сто души имат лична библиотека у дома си. Само 2% от хората съхраняват глад към знанието! А това е божия награда и не се дава на всеки. Запомнете го! Не взимайте пример от тълпата любители на хотдог. Всяка една книга е част от живота на друг човек, опит на друг човек. Като я четете, вие придобивате нещо ново“, каза още Мирзакарим С. Норбеков.

„Опитът на един глупак 3“ тук

Книги от Мирзакарим Норбеков тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 14  юли. Изданието …