Начало / България / Излезе нова книга от Кустурица

Излезе нова книга от Кустурица

Излезе от печат сборникът с новели „Сто яда”, подписан от най-талантливия „балкански хулиган” – Емир Кустурица, съобщи издателство „Колибри“.

Книгата съдържа шест съвършено написани новели, които възкресяват магическата атмосфера на прочутите филми „Спомняш ли си Доли Бел“, „Баща в командировка“, „Черна котка, бял котарак“. „Сто ядя“ е метафора на израстването, размишление за сблъсъка с жестокия свят на възрастните, за мига на съзряването, в който съвсем неочаквано детският свят се превръща в спомен. Съчетанието на черен хумор и светла балканска тъга разкрива експлозивната фантазия на автора, умението му да разказва с чувствителността на филмов творец.

Емир Кустурица е личност, която не се побира в безукорни определения. Стихийният талант на родения в Сараево режисьор намира оригинален, сгъстен израз във филми като „Ъндърграунд”, „Черна котка, бял котарак”, „Баща в командировка”, „Аризонска мечта”, отличавани на най-престижните кинофоруми в света. След трогателната изповед „Смъртта е непотвърден слух”  издателство „Колибри” предлага на публиката нова възможност да надникне в душата на Кустурица, този път през неговата художествена проза.

Книги от Кустурица тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!