Начало / България / Цруя Шалев идва в България за премиерата на романа си „Любовен живот“

Цруя Шалев идва в България за премиерата на романа си „Любовен живот“

Израелската писателка Цруя Шалев ще посети България, съобщи издателство „Жанет 45“. Поводът за визитата й е публикуването на романа й „Любовен живот“. Той ще бъде представен в Студио 1 на Радио Пловдив на 9 ноември от 18,30 ч. и в София на 11 ноември от 19 ч в зала „Мати Ди“ (малкото НДК).

Определян от Tel Aviv като „един от най-вдъхновените романи, писани някога в израелската литература“, „Любовен живот“ на Цруя Шалев описва историята на  млада омъжена жена, въвлечена в необуздана любовна връзка с възрастен мъж, който е, както изглежда, стар семеен приятел. Връзката им започва бурно, изпълнена с еротика, безумие и обсебеност. Яа’ара изпада във водовъртежа на дълбоко стаени, но измъчващи я чувства и мисли. Тя става жертва на собствения си тревожен вътрешен живот и всичко, което й се случва (описано в сегашно време) изглежда като една безкрайна халюцинация.

В продължение на четири месеца романът оглавява класациите на Израел и с бурно одобрение е публикуван на двадесет и пет езика. Хипнотичен и страстно тревожен, Любовен живот пресъздава крайно субективния свят на обсебения любовник  и въвлича читателя във водовъртеж от емоции, едновременно привличащи и отблъскващи, от който не можем да се откъснем. Обявен от Der Spiegel за „един от двайсетте най-добри романа, написани през последните четиредесет години“, Любовен живот отбелязва дебюта на един „мъдър и неподправен талант“ (Washington Post).

Цруя Шалев е родена на 13 май 1959 г. в кибуца Кинерет (Галилея). Цруя завършва висше образование с магистратура по изучаване на Библията. Тя работи като писател, издател (издателство „Кешет“)  и преподавател. Живее в Йерусалим. Омъжена, с две деца. Книгите й са преведени на 25 езика.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!