Начало / България / Книга проследява живота на децата на диктаторите

Книга проследява живота на децата на диктаторите

Какъв е животът на наследниците на Сталин, Хитлер, Мусолини, Кадафи, Саддам, арабските шейхове и африканските президенти. На този въпрос отговор дава Иван Първанов в „Децата на диктаторите“. Книгата ще бъде в книжарниците от понеделник, 2 ноември.

„Те са млади, богати и самонадеяни. Разполагат с милиони в банки по целия свят, а дневните им джобни са повече от размера на годишната работна заплата на хората в родните им страни. Всичко, което поискат, може да бъде тяхно. Това са те – децата на диктаторите, чиито бащи в продължение на десетилетия държаха, а някои и все още продължават да държат здраво властта в най-бедните и западнали страни по света. Василий и Светлана Сталини, Нику Чаушеску, Удай и Кусай Хюсеин, Мохамед и Ханибал Кадафи, макар и живели по различно време и в различни държави, са обединени от това, че са деца на най-жестоките световни диктатори.”

В нея той описва живота на отрочетата на световни владетели, известни с тарничното си управление, по време на тяхното управление и след като падат от власт или умират. Като контрапункт Първанов е описал и животът на децата на американските президенти Буш, Рейгън, Кенеди и Обама. Най-голяма е главата за съветските управници, които властват кратко и си отиват по подозрителен начин.

Иван Първанов е криминален журналист, автор на книгата „Кремъл – власт и смърт”.

„Децата на диктаторите“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …