На фокус
Начало / България / Книга проследява живота на децата на диктаторите

Книга проследява живота на децата на диктаторите

Какъв е животът на наследниците на Сталин, Хитлер, Мусолини, Кадафи, Саддам, арабските шейхове и африканските президенти. На този въпрос отговор дава Иван Първанов в „Децата на диктаторите“. Книгата ще бъде в книжарниците от понеделник, 2 ноември.

„Те са млади, богати и самонадеяни. Разполагат с милиони в банки по целия свят, а дневните им джобни са повече от размера на годишната работна заплата на хората в родните им страни. Всичко, което поискат, може да бъде тяхно. Това са те – децата на диктаторите, чиито бащи в продължение на десетилетия държаха, а някои и все още продължават да държат здраво властта в най-бедните и западнали страни по света. Василий и Светлана Сталини, Нику Чаушеску, Удай и Кусай Хюсеин, Мохамед и Ханибал Кадафи, макар и живели по различно време и в различни държави, са обединени от това, че са деца на най-жестоките световни диктатори.”

В нея той описва живота на отрочетата на световни владетели, известни с тарничното си управление, по време на тяхното управление и след като падат от власт или умират. Като контрапункт Първанов е описал и животът на децата на американските президенти Буш, Рейгън, Кенеди и Обама. Най-голяма е главата за съветските управници, които властват кратко и си отиват по подозрителен начин.

Иван Първанов е криминален журналист, автор на книгата „Кремъл – власт и смърт”.

„Децата на диктаторите“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …