Начало / България / Салман Рушди отново на български

Салман Рушди отново на български

„Земята под нейните нозе“ в книжарниците от 12 септември

Романът „Земята под нейните нозе“ на британския писател от индийски произход Салман Рушди излиза на български. От 12 септември, понеделник, книгата ще бъде по рафтовете на книжарниците, съобщи издателят „Колибри”. Това е трета книга на Рушди, която пуска издателството.

„Земята под нейните нозе“ е нестандартен прочит на вечния мит за Орфей и Евридика, разтърсващ с богатството на писателската фантазия, с многопластовото внушение, постигнато през образи от хиндуистката и древногръцка митология. Главните герои са белязани от страсти и размишления; следват пътя на музиката и сърцата си, но остават подвластни на онази изначална човешка отговорност – към земята, която ни ражда. И прибира…, рано или късно.

Във Великобритания Рушди е отличен от кралицата с рицарско звание за заслугите към литературата (2007), във Франция също е отличен с най-голямата литературна награда, избран е и за член на Американската академия за изкуство и литература.

Салман Рушди е емблемата на борбата срещу религиозния фанатизъм. Но произведенията му вълнуват преди всичко със стила си – магически реализъм, вдъхновен от завидната ерудиция на автора.

Откъс от книгата тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

246728883_1593745517631538_1290808390045525334_n

Декември е време за прегръдка и вълшебна история

Месецът е приказка, която сами пишем Годината си отива, а с това внезапно се присещаме …