Начало / Свят / Германски топ автор се изправя срещу нацисткото минало на семейството си в нова книга

Германски топ автор се изправя срещу нацисткото минало на семейството си в нова книга

Главният герой е копие на дядо му – член на „Хитлер югенд”

Германският автор Фердинанд фон Ширах ще публикува нова книга, в която ще засегне нацисткото си минало, пише „Гардиън”. Писателят е внук на Балдур фон Ширах, водач на „Хитлерова младеж”. Ширах е начело на бестселър-листите в последните 2 години, след като се отказа от кариерата си на наказателен адвокат в Берлин, за да пише.

Книгата се казва „Случаят Колини”. В трилъра има герой, който е базиран на дядото на Фердинанд фон Ширах. „Реших, че е крайно време да напиша нещо за вижданията си относно националсоциализма. Ако израснеш с име като моето, на 15-16-годишна възраст трябва да си зададеш някои основни въпроси и да им намериш отговори. Това е твоя отговорност. Аз бях на 12, когато разбрах кой наистина е дядо ми. В една историческа книга имаше негова снимка, с текст под нея – „Балдур фон Ширах, лидер на „Хитлерова младеж””, казва писателят.

Фердинанд фон Ширах е адвокат, превърнал се в писател. Роден е през 1964 г. в Мюнхен. Той е внук на Балдур фон Ширах – водач на полувоенната организация „Хитлерова младеж”, в която са членували деца между 10 и 18 години. Балдур е осъден на 20 години затвор за престъпления срещу човечеството.

„Случаят Колини” е третата книга на Ширах. Първите 2 са сборници с кратки разкази.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dante

Редактираха Данте в опит за повече коректност

700-годишнината от смъртта на великия поет честваме през 2021-а Пасажи, които са обидни за исляма, …