Начало / България / Алек Попов и Христо Карастоянов ще имат литературни срещи в САЩ

Алек Попов и Христо Карастоянов ще имат литературни срещи в САЩ

Алек Попов и Христо Карастоянов ще направят няколко срещи с читателите си в Ню Йорк,  съобщи dnevnik.bg, позовавайки се на фондация „Елизабет Костова“.

Алек Попов ще участва във фестивала New LIterature from Europe („Нова литература от Европа“). Той ще се включи  в дискусията A Funny Thing About Writing между 20 и 21 ч. на 6 ноември в The Center for Fiction, 17 E 47th St, NY, NY 10017, където ще обсъди силата на хумора като начин да повдигнеш тежки въпроси.

На следващия ден между 16 и 17.30 ч. в Scandinavia House, Victor Borge Hall, 58 Park Ave, NY, NY 20016 авторът на „Мисия Лондон“ и „Сестри Палавееви“  ще вземе участие в литературно четене заедно с Николо Аманити, Томаш Халик, Войцех Ягелски, Жозефин Клугарт, Гьорги Спиро, Бетина Сюлейман, Адиан Вербиу и Богдан Сукеава. Пълната програма е на сайта на фестивала. Извън него Попов ще се срещне със свои читатели в българското консулство в Ню Йорк, където ще обсъди последно издадения си в САЩ роман „Черна кутия“ с носителката на „Пулицър“ Елизабет Франк.

Авторът на „Една и съща нощ“ Христо Карастоянов ще вземе участие в Лаборатория по превод на 12 ноември на територията на City University of New York и също ще направи среща с читатели в българското консулство на 23 ноември, в разговор с Рос Уфберг от New Vessel Press.

Книги от Алек Попов тук

Книги от Христо Карастоянов тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …