Начало / България / Алек Попов и Христо Карастоянов ще имат литературни срещи в САЩ

Алек Попов и Христо Карастоянов ще имат литературни срещи в САЩ

Алек Попов и Христо Карастоянов ще направят няколко срещи с читателите си в Ню Йорк,  съобщи dnevnik.bg, позовавайки се на фондация „Елизабет Костова“.

Алек Попов ще участва във фестивала New LIterature from Europe („Нова литература от Европа“). Той ще се включи  в дискусията A Funny Thing About Writing между 20 и 21 ч. на 6 ноември в The Center for Fiction, 17 E 47th St, NY, NY 10017, където ще обсъди силата на хумора като начин да повдигнеш тежки въпроси.

На следващия ден между 16 и 17.30 ч. в Scandinavia House, Victor Borge Hall, 58 Park Ave, NY, NY 20016 авторът на „Мисия Лондон“ и „Сестри Палавееви“  ще вземе участие в литературно четене заедно с Николо Аманити, Томаш Халик, Войцех Ягелски, Жозефин Клугарт, Гьорги Спиро, Бетина Сюлейман, Адиан Вербиу и Богдан Сукеава. Пълната програма е на сайта на фестивала. Извън него Попов ще се срещне със свои читатели в българското консулство в Ню Йорк, където ще обсъди последно издадения си в САЩ роман „Черна кутия“ с носителката на „Пулицър“ Елизабет Франк.

Авторът на „Една и съща нощ“ Христо Карастоянов ще вземе участие в Лаборатория по превод на 12 ноември на територията на City University of New York и също ще направи среща с читатели в българското консулство на 23 ноември, в разговор с Рос Уфберг от New Vessel Press.

Книги от Алек Попов тук

Книги от Христо Карастоянов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228292_b

Вечните романтични истории – „Ема“

Роман забавен и проницателен „Ема“ на Джейн Остин излиза през 1815-а – историята на млада жена …