Начало / Свят / Биографията на Стив Джобс ще бъде дописана заради оставката му

Биографията на Стив Джобс ще бъде дописана заради оставката му

Съоснователят на „Епъл“ се оттегли заради здравословни проблемиВ деня, в който главният изпълнителен директор на „Епъл“ Стив Джобс обяви, че подава оставка след 14-годишно управление, интернет порталът Bookseller съобщи, че биографията му ще бъде спешно дописана, за да включи и това събитие. Книгата, написана от журналиста Уолтър Айзъксън, трябва да бъде публикувана през ноември от издателство „Саймън и Шустър“.

Световните агенции разпространиха тази нощ, че овакантеният пост ще бъде поет от втория човек в йерархията – Тим Кук. Джобс остава на почетната длъжност – председател на Управителния съвет на компанията. В писмено изявление той призна, че се оттегля, тъй като не може да изпълнява повече задълженията си. Според Асошиейтед прес причината са здравословните проблеми на 55-годишният съосновател на „Епъл“. Той се бори с рак на панкреаса от 2004 г., а преди две години му беше трансплантиран черен дроб.

Джобс основава „Епъл“ през 1976 г. заедно със Стив Возняк. Получава широко признание с редица революционни ходове, като популяризирането на персоналните компютри през 80-те години, въвеждането на музикалните плейъри iPod и пробива на пазара със смартфона iPhone в началото на ХХІ век.

„Вярвам, че най-великите иновативни дни на „Епъл“ предстоят“, заявява Джобс.

Свързани заглавия
И Стив Джобс стана герой на комикс

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227975_b

„Сделката“ от Ел Кенеди – любовта се разгаря, когато най-малко я очакваш

По книжарниците можете да намерите „Сделката“ от Ел Кенеди – колежански романс, който изправя капитана …