Начало / Читатели / “Останете с нас” от Марек Шинделка (ревю)

“Останете с нас” от Марек Шинделка (ревю)

Александра ЯНКОВА

“Не се придържам към определени литературни форми. Всеки мой текст сам изгражда лицето си. Ако сте внимателни, докато четете, ще усетите как се развива по свой собствен, индивидуален начин. Как заживява самостоятелно.”

Това споделя с нас Марек Шинделка, носител на наградата „Магнезия Литера” в раздел „Проза” за книгата си “Останете с нас”.

Шинделка ни разказва осем истории за нещата от живота: любовта, секса, страха, самотата, разочарованията. Уникален е експресивният стил на автора, който ни води бавно по мравешките пътеки на съдбата в “Името” или ни показва изненадващо истината в “Семейни игри”. Уникални са случките, хрумките, изненадите и обратите в историите. Разказите на Шинделка са силно-въздействащи, чувствени. Не можем да останем равнодушни, ако разгърнем “Останете с нас”. Историите повлияват не само на въображението на читателя, те въздействат и чисто физически. Това е особено осезателно в “Името”, както и в емблематичния разказ “Останете с нас”, където сме свидетели на обяснение в любов, направено по изключително оригинален начин – с помощта на пияна врана.

Не е случайно, че младият чешки автор е смятан за един от съвременните таланти на литературна Европа.

Ако имате смелост и сила да погледнете живота в света на Шинделка, останете с нас!

“Останете с нас” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …