Начало / България / „Легендите, които ни напуснаха млади“ се продава с -75% в „Хеликон“ (обновена)

„Легендите, които ни напуснаха млади“ се продава с -75% в „Хеликон“ (обновена)

Луксозният албум „Легендите, които ни напуснаха млади“ вече се продава със 75% отстъпка в книгоразпространителска верига „Хеликон“. Промоцията важи до края на месеца или до изчерпване на количествата. С тази промоция читателите могат да купят книгата вместо за 48 лв., колкото е коричната цена, за 11,95 лв.

„Легендите, които ни напуснаха млади“ е албум с много снимки и кратки биографии на популярни икони на поп-културата на три езика. Книгата се фокусира върху тези звезди на ХХ в., които с живота си определиха цяла епоха и за които ще се говори още дълго. Животът им е кратък, но славата – международна и очарованието вечно. Те размениха световната известност за посмъртно преклонение и винаги ще вдъхновяват младите, търсещи, неспокойни умове. Това е тяхната Зала на славата.

Когато животът на знаменитостите свърши, преди свещта им да е угаснала, те застиват в разгара на славата си. Завинаги млади, красиви и очарователни, те са увековечени от преждевременната си смърт, която шокира целия свят с неочакваността си. Трагичният край на творчески им път обвива личността им в мистерия и омагьосва въображението. Всички те разтърсват духа и ума на хората по света не само с делата си, но и с кончината си, като че ли по този начин добавят още по-голяма сила на посланията си приживе. За всяко споменато тук име остават две неспоменати, тъй като списъкът със знаменитости, които си отиват млади, продължава до безкрай. На този свят много са призвани да бъдат известни и да ни напуснат славно, но иконите са от по-рядка порода. Техният гений прозря отвъд живота – във вечността, и те бързаха да стигнат там.Понякога твърде ексцентрични, често подвластни на драмагичен живот и безпокоени от лични демони и пристрастявания, тази малка група избраници изглежда интуитивно знаят как да направят разликата и обикновено още приживе са превърнати в идоли.

Някои от тях, предизвикали сами края си, са обединени в така наречения Клуб 27. Други загиват в катастрофи или от редки болести на по-късна възраст от магическите двадесет и седем, но сякаш всички те трудно понасят своята изключителност и известността си. „Легендите, които ни напуснаха млади” се фокусира върху тези звезди на ХХ в., които определиха цяла епоха с живота си, доказали са, че са ценни днес, и за които ще се говори още дълго след утрешния ден.Те се облякоха в слава в различни сфери като политика, забавление, литература, спорт и изкуство, и се намираха в страни по целия свят като Съединените щати, Великобритания, Италия, Гърция, Белгия, Франция, Швеция, Германия, Австрия,Холандия, Русия, Индия, Бразилия и Занзибар.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …