Начало / България / Иван Ланджев представя България на международния поетичен фестивал в Словения

Иван Ланджев представя България на международния поетичен фестивал в Словения

Поетът ще чете от книгата си „По вина на Боби Фишер”



Поетът Иван Ланджев ще участва в 15-ото издание на международния фестивал „Days of Poetry and Wine” (“Дни на поезията и виното”) в Словения от 23 до 27 август, съобщи сайтът liternet.bg . През последните години фестивалът се е утвърдил като един от най-престижните форуми за поезия в Европа. Иван Ланджев ще чете стихове от „По вина на Боби Фишер“, с която е представен пред организаторите.

В предишните издания на „Дни на поезията и виното” страната ни е била представяна от Георги Господинов, Румен Леонидов, Силвия Чолева, Бойко Ламбовски и др. Фестивалът, който е посрещнал досега повече от 300 поети от цял свят, включва серия от четения, пърформанси и дискусии, като основната му част се провежда в Птуй – най-стария словенски град.

Тази година ще се включат 20 поети от 26 държави (сред които САЩ, Франция, Великобритания, Германия, Испания, Турция и др.), а почетни гости ще са: Жак Рубо (Франция), Томаж Шаламун (Словения) и Нора Юга (Румъния). Иван Ланджев ще има няколко срещи със словенската публика, като първата от тях е на 23.08. в 20.00 ч., заедно с поети от Австрия, Словения и Хърватия в замъка в Ормож.

Стихотворенията, които всеки от авторите ще представи, ще бъдат публикувани на английски и словенски език в антологията на „Дни на поезията и виното 2011”.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …