Начало / Свят / Зондхайм, Францен и Уилкерсън с награди „Хартланд”

Зондхайм, Францен и Уилкерсън с награди „Хартланд”

„Чикаго трибюн” отличи книги, които „поддържат ценностите на Америка”

Американското издание „Чикаго трибюн” награди Стивън Зондхайм, Джонатан Францен и Изабел Уилкерсън, информира медията. Известният композитор и текстописец Зондхайм не е писател „на пълен работен ден”, но беше отличен за цялостен принос към литературата. Той ще получи своя приз на 6 ноември.

В същото време чикагското издание даде своята награда „Хартланд” за художествена проза на Джонатан Францен за романа му „Свобода”, а за нехудожествена проза приза получи Изабел Уилкерсън за своята история за американската миграция „Топлината на други слънца”.
Стивън Зондхайм е американски композитор, текстописец и писател, роден през 1930 г. Той е носител на награда „Оскар” за най-добра песен към филм – „Sooner or Later (I Always Get My Man)” за „Дик Трейси” (в ролите: Уорън Бийти, Ал Пачино, Мадона). Има и награда „Пулицър”, 8 пъти е получавал „Тони” и няколко пъти „Грами”.

Наградата „Хартланд” се връчва от американския вестник „Чикаго трибюн” от 1988 г. Дава се за книги, които „поддържат и засилват ценностите на Америка”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …