Начало / Свят / Зондхайм, Францен и Уилкерсън с награди „Хартланд”

Зондхайм, Францен и Уилкерсън с награди „Хартланд”

„Чикаго трибюн” отличи книги, които „поддържат ценностите на Америка”

Американското издание „Чикаго трибюн” награди Стивън Зондхайм, Джонатан Францен и Изабел Уилкерсън, информира медията. Известният композитор и текстописец Зондхайм не е писател „на пълен работен ден”, но беше отличен за цялостен принос към литературата. Той ще получи своя приз на 6 ноември.

В същото време чикагското издание даде своята награда „Хартланд” за художествена проза на Джонатан Францен за романа му „Свобода”, а за нехудожествена проза приза получи Изабел Уилкерсън за своята история за американската миграция „Топлината на други слънца”.
Стивън Зондхайм е американски композитор, текстописец и писател, роден през 1930 г. Той е носител на награда „Оскар” за най-добра песен към филм – „Sooner or Later (I Always Get My Man)” за „Дик Трейси” (в ролите: Уорън Бийти, Ал Пачино, Мадона). Има и награда „Пулицър”, 8 пъти е получавал „Тони” и няколко пъти „Грами”.

Наградата „Хартланд” се връчва от американския вестник „Чикаго трибюн” от 1988 г. Дава се за книги, които „поддържат и засилват ценностите на Америка”.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …