Начало / Свят / Собственикът на „Уотърстоунс”: Ще конкурираме „Амазон”

Собственикът на „Уотърстоунс”: Ще конкурираме „Амазон”

Александър Мамут даде първото си интервю след покупката на веригата книжарнициАлександър Мамут – новият собственик на известната верига книжарници „Уотърстоунс” във Великобритания – даде изявление за първи път след покупката. Тhebookseller.com цитира руския милиардер, че веригата е знаков играч на книжния пазар в Обединеното кралство и е много важна за обществото.

Бизнесплановете му за съживяване на закъсалата финансово компания включват прилично представяне на добри книги, подобрен маркетинг и повечко инвестиции, което щяло да позволи конкуренция дори с „Амазон”. Мамут вярва в бъдещето на традиционните книжарници и не можел да си представи, че компютърният свят ще измести реалния живот.

„Ние искаме авторските права да се спазват стриктно, авторите да са добре платени, книжарниците да са пълни с хора, които четат. Може да е старомодно, но никой не е доказал, че традиционният начин на четене, публикуване и продажба на книги е безполезен”, казва Мамут. Според него това е най-добрият ход за отглеждане на генерация от активни, културни и добре образовани хора.

Мамут, който е приятел на Роман Абрамович, купи „Уотърстоунс” за 53 млн. паунда през май. Компанията е основана от Тим Уотърстоун през 1982 г., има 300 магазина и 4000 служители.

Свързани заглавия

Александър Мамут откупи „Уотърстоунс” за 53 милиона паунда

Фото:thebookseller.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

184965240_310017720690831_2278008152722929302_n

„13 века България” избра за книга на годината „Времеубежище”

Наградата се връчва за десети път Общо 33 бяха номинираните творби – в краткия списък …