Начало / Любопитно / „Царица vs пешки“ (анотация)

„Царица vs пешки“ (анотация)

Блогът Еden Flamingo, който всички четат тайно, се превърна в сензация. Превърна се и в книга. Повече от 30 000 посещения на ден. Хиляди воайори, които дебнат за поредната доза безпощадни думи и истини, поднесени директно и в прав текст.

Еden Flamingo е синоним на остър език, придружен със силен шут от остро токче по самочувствието на всички онези мъже, демонстриращи неприемливи маниери. Авторът зад псевдонима Еden Flamingo е в сянка, силует на една силна жена. Покорителка. Победителка. Царица в собствената си игра. Неумолима, рязка и искрена. Желана. Един свеж, забавен и силен глас на фона на прикритите усмивки и премълчани забележки.

„Царица vs пешки“ ще те накара да се вгледаш в себе си. Това е книга за изборите в живота – дали са правилните, или не чак до там, става ясно винаги в ретроспекция. За изборите на хората до теб – хората, които са твоята визитна картичка пред обществото. За значимите хора, които оцеляват през годините и са винаги там – в емоционалния ти бекграунд, невидими режисьори на всичките ти действия. Хората, при които искаш да се върнеш. Хората, от които не искаш да си тръгнеш. Книга за връзките от разстояние и връзките от прекалено близо. Книга за красивите емоции при грозните обстоятелства. За миналото, което си е сложило етикет „Настояще“ и за бъдещето, което сам избираш дали ще те сполети. Книга за любовта, за първичната, сексуалната, нелогичната, безкомпромисната, потисканата любов, скрита зад въоръжения ти до зъби цинизъм.

Безпощадната искреност в женски образ. „Царица vs пешки“ е книга, каквато със сигурност не сте чели досега. Книга, която говори за нещата от живота, за които по принцип не се говори. За недоизказаните и премълчаваните неща. За живота без кимоно, без маскараден грим и без ветрило. „Царица vs пешки“ е книга-казино. Това е книга за теб. Лично за теб. Ако нямаш смелост да я прочетеш – добре, „можеш да си останеш средностатистическа пешка на черно-белите полета на собственото си псевдо рицарство. Шахът не е за всеки. Но за повечето пешки е мат в няколко хода.“

„Царица vs пешки“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …