На фокус
Начало / България / Емблематична книга за Холивуд излезе на български

Емблематична книга за Холивуд излезе на български

Емблематичната книга „Волни ездачи, разярени бикове“ от Питър Бискинд е вече в българските книжарниците, съобщи издателство „Litus“ . Тя  излиза в САЩ през 1998 г. и предизвиква фурор, разбивайки илюзиите на всеки, който все още вярва, че незабравимите филми са дело на артистични гении-светци.

Във „Волни ездачи, разярени бикове“ филмовият критик и журналист Питър Бискайнд на базата на много интервюта и разкази на очевидци предлага поглед върху света на Холивуд от 70-те години на миналия век. Тази книга е обстоен и откровен разказ за историята на киното през този период. Бискайнд не прави анализ на филмите от периода; той предлага на читателя да надникне зад кулисите на голямото кино. Показва хората, участвали в създаването на емблематични филмови проекти, с техните страхове, влюбвания, провали, пороци.

Бискинд е американски културен и филмов критик и историк, журналист, бивш главен редактор на списание „Премиър“ (1986–1996) и автор на книги за живота в Холивуд. Бил е редактор във „Ванити Феър“. Негови публикации се появяват в редица култови издания, като „Ролинг Стоун“, „Пари Мач“, „Нейшън“, „Ню Йорк Таймс“, както и във филмови списания като „Сайт енд Саунд“ и „Филм Куортърли“; бил е главен редактор и на сп. „Американ Филм“. Книгите му са преведени на повече от тридесет различни езика. Идеята за „Волни ездачи, разярени бикове“ го спохожда, докато интервюира холивудски звезди. Бискинд е израснал и е прекарал младостта си в Манхатън, обсебен от филмите на няколко десетилетия и се среща многократно с култови фигури от киноиндустрията. „Говореха за 70-те години с огромна носталгия“ – казва той.

„Волни ездачи, разярени бикове“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …