Начало / България / „Обсидиан“ издава наръчник за лекуване на емоционалните болки

„Обсидиан“ издава наръчник за лекуване на емоционалните болки

„Първа помощ за душата“ – световен бестселър от Гай Уинч, излиза на български. Книгата е с подзаглавие „Как да лекуваме отхвърлянето, самотата, провала и други емоционални рани“ е ще бъде в книжарниците от 8 октомври, съобщи издателство „Обсидиан“.

Гай Уинч представя ефикасни методи за облекчаване на най-често срещаните душевни страдания. Като използва примери от практиката си на психотерапевт, разказва интересни житейски истории и описва научни експерименти, той предлага конкретни техники и лесни упражнения за възстановяване и поддържане на психическото ни здраве.

„Всички имаме аптечки с медикаменти срещу простуда или физически наранявания. Но разполагаме ли с лекарства за многобройните психологически рани от неуспехите ни, от отхвърлянето, накърненото самочувствие, самотата или загубата на близък човек? Ако не се вземат спешни мерки, тези рани могат да се влошат“, се казва в анотацията на книгата.

Д-р Уинч има докторска степен по клинична психология от университета в Ню Йорк и членува в  Американската психологическа асоциация. Книгите му са преведени на над 20 езика.

Прочетете още

24131528_2020340248247350_5403921462455528937_n

Спомен за библиотеката, която изуми света

Винаги сме казвали, че книгите пазят в себе си историята, но и отварят врата към …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *