Начало / Свят / Карън Джоу Фаулър и Карл Уве Кнаусгор са сред номинираните за „Warwick Prize“

Карън Джоу Фаулър и Карл Уве Кнаусгор са сред номинираните за „Warwick Prize“

Номинираните за престижния приз „Warwick Prize“ бяха обявени на литературния фестивал в Челтнъм, съобщи thebookseller.com. В него личат имената на Карън Джой Фаулър, Карл Уве Кнаусгор и Мерилин Робинсън. Наградата, учредена през 2008 г., се дава за книга на английски език, независимо от жанра. Паричната премия е 25 000 паунда.

Финалистите тази година са: Карън Джой Фаулър с „Напълно изгубили себе си“, Ребека Гос с „Her Birth“, Фил Клей с „Redeployment“, Карл Уве Кнаусгор с „A Man In Love“, Мерилин Робинсън с „Lila“ и Марк Ванхонекър с „Skyfaring“. Победителят ще бъде обявен на 10 ноември.

Генерален спонсор на наградата е „University of Warwick“. „Warwick Prize“ е единственото съществуващо литературно отличие, което не взима под внимание жанра на произведенията.

„Журито с вълнение ви представя тези изключително разнообразни книги. Възхитени сме от качеството на номинираните издания и от способността на авторите им да адресират проблемите човешката природа и живота във своите предпочитани жанр и форма“, коментира А. Л. Кенеди, писателка и председател на журито.

Свързани заглавия
Алис Осуалд спечели наградата „Warwick prize for writing”

Фото: twitter.com/warwickprize

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …