Начало / Свят / Утре излиза роман за Мич Рап – незабравимият герой на Винс Флин

Утре излиза роман за Мич Рап – незабравимият герой на Винс Флин

Утре на англоезичния книжен пазар ще излезе роман за незабравимия герой на Винс Флин, Мич Рап, съобщи „USA Today“. Книгата е със заглавие „The Survivor“. Писателят Кайл Милс довърши ръкописа на Флин. Припомняме, че Винс Флин почина от рак на простатата през 2013 г. Той беше на 47 години.

„The Survivor“ е последната книга от поредицата, в която Флин взима участие. Милс ще напише още два романа самостоятелно, като по този начин ще завърши серията. Той беше избран да го направи през миналата година от агенцията, която държи авторските права на известния му колега.

Когато Джо „Рик“ Рикман, бившо златно момче на ЦРУ, открадва огромно количество строго секретни документи, директорката на агенцията Ирен Кенеди няма избор освен да изпрати след него най-добрия си оперативен агент – Мич Рап. Рап бързо елиминира Рикман, но заплахата над САЩ остава. Оказва се че Рикман е скрил част от документите – най-важните от тях – на място, за което само той е знаел.

Оформя се смъртоносна надпревара между Пакистан и Америка в търсенето на съучастниците на предателя. Що се отнася до секретната информация – тя постепенно изтича и става обществено достояние. Мич Рап трябва да се справи с най-опасните врагове, срещу които се е изправял досега, за да не се превърне САЩ в заложник на страна, която се откроява като най-новата ядрена суперсила.

Поредицата шпионски трилъри с главен герой Мич Рап – безскрупулен агент на ЦРУ, който премахва терористи – стартира в края на 90-те години на миналия век. Публикувани са 14 романа от серията, почти всички преведени на български. Сред тях са „Власт”, „Самотният играч”, „Лиценз за убиване”, „Списъкът на обречените” и др.

Свързани заглавия
Писателят Кайл Милс ще завърши поредицата за Мич Рап

Винс Флин почина на 47

Винс Флин: Много съм разочарован както от администрацията на Буш, така и от тази на Обама
„Комбинаторът” от Винс Флин (анотация)

Книгите на Винс Флин тук

Книги от Кайл Милс тук