Начало / Свят / Алистър Рейнолдс пише нова книга за Доктор Ху

Алистър Рейнолдс пише нова книга за Доктор Ху

„Жътвата на времето” ще излезе през 2013 г.

Известният писател в жанр научна фантастика Алистър Рейнолдс ще напише нова книга за Доктор Ху, пише „Гардиън”. Романът ще се казва „Жътвата на времето” и ще бъде публикувана от „Би Би Си Буукс” през 2013 г.

В новата творба докторът ще се изправи срещу проблеми, чието решение ще се крие в неговото минало. Доктор Ху ще бъде в своето трето превъплъщение, изиграно в известния телевизионен сериал от британския актьор Джон Пертуи още в началото на 70-те години на миналия век.

Рейнолдс твърди, че е избрал да пише за точно това превъплъщение на доктора, защото е бил възхитен от играта на Пертуи. „Гледах сериала, когато бях дете и бях много изплашен, но не можех да откъсне погледа си от екрана”, казва известният фантаст.

Алистър Рейнолдс е роден в Уелс през 1996 г. Преди да стане писател, той работи за Европейския център за космически изследвания и технологии, част от Европейската Космическа Агенция. Рейнолдс е познат на българските читатели с книгите си „Вековен дъжд”, „Пропастта на опрощението”, „Корабът на изкуплението” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ob_583e38_carlo-collodi

Карло Колоди: „Лъжата бива два вида: на едната лъжа краката са къси, а другата има дълъг нос.“

На 24 ноември 1826 година се ражда Карло Лоренцини, по-известен с псевдонима си Карло Колоди. …