Начало / България / Дебютната стихосбирка на Маргарита Ганчева с премиера в „Хеликон-Пловдив, Център“

Дебютната стихосбирка на Маргарита Ганчева с премиера в „Хеликон-Пловдив, Център“

„Прозорецът на моята душа“ – дебютната стихосбирка на Маргарита Ганчева, ще има премиера на 1 октомври, четвъртък, от 18,30 ч в книжарница „Хеликон-Пловдив, Център“ (ул. „Княз Александър І“ № 29). Водещ на представянето ще бъде художникът Петър Джельов. В промотирането на книгата ще се включат студенти от АМТИИ.

В първата си стихосбирка Маргарита Ганчева отваря нежно прозореца на душата си, като  с неподправен  почерк споделя своето детско търсене и копнеж да се запознае с Дизайнера на Живота и Вселената.  Споделяйки по един непринуден, но същевременно  и с дълбочината на интимна изповед начин, тя въвлича неусетно читателя и го прави съпричастен на нейната дългоочаквана среща с Твореца, на танца с нейния Татко,  на ежедневните й битки и победи. Стиховете й в дебютната й стихосбирка „Прозорецът на моята душа“ са подредени в хронологичен ред от ранна тийнейджърска възраст до момента на издаването й и разкриват дълбочината, искреността и търсенето на едно обикновено човешко сърце.

Маргарита Ганчева е родена в Добрич, но от 13 години живее със семейството си в  Пловдив. Професията й на юрист помага на нейния логичнопоетичен  ум  да „заземява“ вълненията й в търсенето на „обективната истина“.

Прочетете още

image

Коледните традиции на САЩ грейнаха в книга

Съпрузите Дъфи обясняват какво е Американска Коледа All American Christmas, както се казва проектът им, …