Начало / Свят / Библиотека на колела обикаля около Москва

Библиотека на колела обикаля около Москва

Идеята е взаимствана от германските библиомобили

Библиомобил обикаля московския западен административен окръг, съобщи сайтът krsk.sibnovosti.ru. Фондът му е от 2000 заглавия, в автобуса има няколко компютъра, детски кът с книжки и играчки. Библиотеката на колела е създадена по подобие на германските библиомобили, които съществуват от доста време.

„Най-четени са Велер, Рубина, Улицкая, Владимир Соловьов. Женската аудитория най-често пита за Лариса Василева”, разказва библиотекарката Олга Волжанкина. Освен художествена литература се търсят исторически книги, студии за изкуство и мемоари.

„Много хора се възползват от услугата, която предлагаме. Не на всички им е удобно да посещават стационарните читалища. Ние облекчаваме особено много възрастните хора и инвалидите, но те не са единствените ни читатели. Немалко млади хора също проявяват интерес”, казва директорът на библиотеката на колела Марта Бутковская.

За съжаление, през зимата библиотечният бус не се движи, тъй като му липсва специално оборудване, с което да се отоплява и да пази книгите от влага, а габаритите му не позволяват да се придвижва безопасно в снега.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …