Начало / Свят / „Блумсбъри“ купува издателство „Кънтинюъм“

„Блумсбъри“ купува издателство „Кънтинюъм“

Цената на сделката е 20,1 милиона паунда

Известното английско издателство „Блумсбъри“ придоби компанията „Кънтинюъм“, която е специлизирана в издаването на академични и професионални книги, съобщи thebookseller.com. Цената на сделката е 20, 1 млн. паунда.

„Кънтинюъм“ е базирано в Ню Йорк и в Лондон и е известно с академичните си издания в областите хуманитаристика и социални науки. В списъка му от автори са включени известни имена, някои от които живели преди повече от 170 години. Компанията е издавала трудовете на Мартин Хайдегер, папа Бенедикт ХVІ, архиепископа на Кентърбъри Роуан Уилямс, главният равин Джонатан Сакс.

„Кънтинюъм“ е пазарен лидер във Великобритания по публикуване на философски книги, изследвания за образованието, теологията и библейски студии. Издателството печата и произведения на тема история, литературна наука, лингвистика, политология. От „Блумсбъри“ заявяват, че разчитат на неговото разработено място на ключовия американски пазар. По-рано тази година академичното издателство беше наградено като най-независимо и професионално във Великобритания.

С придобиването „Блумсбъри“, който е лидер в издаването на художествена литература, очевидно прави заявка за повече приходи от нехудожествени и академични произведения.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …