Начало / България / „Windows on the world“ ще излезе отново на български език

„Windows on the world“ ще излезе отново на български език

Една от най-силните и емоционални книги, свързани с трагедията и терористичния атентат в САЩ от 11 септември 2001 г. „Windows on the world“  от френския писател Фредерик Бегбеде отново ще излезе на български език, обявиха от издателство „Колибри“. Романът, който е един от най-сериозните в творчеството на бунтаря Бегбеде, излезе през 2003 г. и веднага бе удостоен с наградата „Ентералие“. Година по-късно е преведен на над десет езика и е удостоен с британската „Индипендънт Форин Фикшън Прайз“.

Датата е 11 септември 2001 година. „Windows on the World“ е името на ресторант на последния, 107 етаж, на Световния търговски център. През тези „прозорци към света“ Фредерик Бегбеде хвърля поглед към планетата Земя и ни предлага своите тъжни и смешни, ерудирани и блестящи и, както винаги, оригинални размисли и за съвременната действителност, и за най-болезнената страница от историята на американската нация….

Скандален, ерудиран и непоносим, Фредерик Бегбеде е автор на интригуващи романи, сред които е филмираният „6.66 евро“, безпощадна критика на рекламния бизнес, заради която го уволняват. Освен всичко друго Бегбеде е известен парижки денди и заклет купонджия, подобно на Марк Мароние, герой на първите му три книги. „Windows on the World“ е създаден в знак на почит към жертвите на трагедията в САЩ.

Всички книги на Фредерик Бегбеде тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …