Начало / България / „Windows on the world“ ще излезе отново на български език

„Windows on the world“ ще излезе отново на български език

Една от най-силните и емоционални книги, свързани с трагедията и терористичния атентат в САЩ от 11 септември 2001 г. „Windows on the world“  от френския писател Фредерик Бегбеде отново ще излезе на български език, обявиха от издателство „Колибри“. Романът, който е един от най-сериозните в творчеството на бунтаря Бегбеде, излезе през 2003 г. и веднага бе удостоен с наградата „Ентералие“. Година по-късно е преведен на над десет езика и е удостоен с британската „Индипендънт Форин Фикшън Прайз“.

Датата е 11 септември 2001 година. „Windows on the World“ е името на ресторант на последния, 107 етаж, на Световния търговски център. През тези „прозорци към света“ Фредерик Бегбеде хвърля поглед към планетата Земя и ни предлага своите тъжни и смешни, ерудирани и блестящи и, както винаги, оригинални размисли и за съвременната действителност, и за най-болезнената страница от историята на американската нация….

Скандален, ерудиран и непоносим, Фредерик Бегбеде е автор на интригуващи романи, сред които е филмираният „6.66 евро“, безпощадна критика на рекламния бизнес, заради която го уволняват. Освен всичко друго Бегбеде е известен парижки денди и заклет купонджия, подобно на Марк Мароние, герой на първите му три книги. „Windows on the World“ е създаден в знак на почит към жертвите на трагедията в САЩ.

Всички книги на Фредерик Бегбеде тук

Прочетете още

50906953_2223181614587138_2498911697658445824_n

Финал на кампанията за най-дълго любовно писмо в България за 2019 г.

Ден преди финала сме на романтичната кампания за написване на най-дългото любовно писмо в България …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *