Начало / Свят / Ново доказателство за неизвестни ръкописи на Селинджър открито в писмо

Ново доказателство за неизвестни ръкописи на Селинджър открито в писмо

Авторът на „Спасителят в ръжта” се наричал „малоумник”, става ясно от неговата кореспонденция

Открито е доказателство за съществуването на неизвестни ръкописи от Джеръм Дейвид Селинджър, съобщи „Ню Йорк таймс”. Намерено е писмо на автора на „Спасителят в ръжта” до неговия близък приятел Майкъл Мичъл. През 1982 г. писателят пише: „Продължавам да работя горе-долу както преди”. Както е известно, от 1965 г. насам не е публикувано нищо от Селинджър.

Други 3 писма са открити от неговата приятелка Рут Линк. Тя ги е продала на музея и библиотека „Морган”, където има още 11 писма на Селинджър до Мичъл. В тях писателят споделя, че „едва не повърнал” на церемония по завършване на университета и описва ненавистта си към подобни тържества. Пише и че след посещението си в къщата на Кафка, я намира за „туристическа дупка”. Селинджър се оплаква, че не може да намери „хубава, голяма зелена салата” в Европа и иронизира себе си, като се нарича „малоумник”.

Джеръм Дейвид Селинджър става знаменитост през 1951 г., когато публикува романа си „Спасителят в ръжта”. Историята на сърдития 16-годишен Холдън Колфийлд е продадена в над 35-милионен тираж и остава класически портрет на младия бунтар. Оттогава до смъртта си през 2010 г. на 81 години писателят живя като отшелник.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …