Начало / България / Романът „Стъпки в пясъка” не преразказва филма

Романът „Стъпки в пясъка” не преразказва филма

„Ще изпитате ново, различно удоволствие”, сигурна е авторката

Романът „Стъпки в пясъка. История на едно поколение” на Антоанета Баева ще бъде представен в столичната книжарница „Хеликон-България” на 7 юли, четвъртък, от 18,30 ч.

Авторката е родена през 1970 г. в София. Завършила е българска филология и философия в СУ „Св. Климент Охридски”. Дългогодишен журналист и редактор.

„Стъпки в пясъка” е създаден по истинска история, за реални хора и събития, за истинските неща – търсенето, бягството, пътя, силата на духа и любовта.
Прототипът на главния герой Слави Иванов е роден през 1960 г. в Бургас, но съдбата го люшка между родния му град и Видин. Животът му е верига от проблеми и през 1985 г. бяга през граница. Минава през три държави, преследван е, хващан, отново бяга, попада в лагер, накрая стига Обетованата земя. В момента живее в Чикаго, има успешен бизнес и е една от най-уважаваните личности в българската общност там.

„Книгата не преразказва филма „Стъпки в пясъка”, макар да разказва за същия човек. В нея ще откриете онези герои и преживявания, които не намериха място в сценария на лентата. Ще уловите и познати моменти, но разказани от друга гледна точка, с други изразни средства и с друго настроение. Ще изпитате ново, различно удоволствие”, споделя Баева.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

screenshot-www.youtube.com-2020.11.16-14_00_05

Топла-топла на пазара е най-новата книга на Джон Гришам „Време за милост“. Ето какво казва авторът за нея.

Поредният съдебен трилър на Джон Гришам вече е в книжарници „Хеликон“. Предлагаме ви интервюто на …