Начало / Читатели / Книгата на Клеър и новото течение “психогеография”

Книгата на Клеър и новото течение “психогеография”

 Adult Colouring

Не ми се случва твърде често да попадна в плен на книга за оцветяване, но тази ме спечели изцяло! Новата книга на художничката с редица награди Лизи Мери Кълън е изумителна колекция от илюстрации на градове, забележителности и улици от цял свят. Повечето са прочути архитектурни шедьоври като Операта в Сидни и Тадж Махал, но има и не толкова известни места като уличния пазар на Портобело Роуд и тюдорската сграда Литъл Мортън Хол. За ваше улеснение и в случай че не разпознаете мястото, то е означено във всяка илюстрация.

Отличителният стил на Лизи и спираловидните рисунки са наречени “психогеография” – художничката рисува градски карти, отразяващи състояние на ума, емоции – специфичния начин, по който тя вижда и се свързва с околната среда.

За пръв път чувам термина “психогеография”, но вече мога да твърдя, че той ще се превърне в новата терапия, която е и в основата на тази наистина уникална и необичайна книга за оцветяване.

Вижте по нов начин местата, представени по неповторим личен начин. Много от тях са от Лондон, където живее художничката. Наред с лондонските забележителности, посетете Сан Франциско, Маракеш, Берлин, Мемфис, Виена и много други. Многообразието ще ви погълне!

В края на книгата има тест страница, на която да експериментирате различни средства за оцветяване и да изберете кои да използвате. Тъй като илюстрациите са сложни, аз препоръчвам тънкописци и меки флумастери. Хартията е дебела и гладка, и обещава високо качество на оцветените от вас произведения.

Корицата е зашеметяваща! Чакайте я скоро! С нея ще откриете твореца в себе си!

Свързани заглавия

Kнигите за оцветяване – не само детска игра?

Почитатели на оцветяването могат да рисуват по мозайки от Гауди

17% от продадените книги в Бразилия за май са за оцветяване за възрастни

Джохана Басфорд: Не стремежът към съвършенство е важен, а това да оставиш своята следа

Световният хит „Тайната градина“ за оцветяване ще излезе и на български

Книжка за оцветяване за възрастни стана бестселър

Книги за оцветяване тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …