Начало / България / Международен конкурс за пиеса на младежка тема

Международен конкурс за пиеса на младежка тема

Целта на организаторите е да поощрят и мотивират писането на драматургия за млада аудитория

Театралният център за младежка публика в Централна и Югоизточна Европа – „Theatre Epicentre”, в сътрудничество с театрална компания „Ангели”, Лондон, обявяват конкурс за написване на пиеса за млади хора над 14 години. В конкурса участват седем държави – Босна и Херцеговина, България, Черна Гора, Хърватия, Словения, Сърбия и Македония.

Целта на организаторите е да поощрят и мотивират писането на драматургия за млада аудитория в южнославянските страни, да популяризират драматургията и да направят видими усилията по създаване на актуални текстове за тийнейджъри извън страните, в които те са написани.

Най-добрите текстове от Босна и Херцеговина, България, Черна Гора, Хърватия, Словения, Сърбия и Македония ще бъдат публикувани в сборник на оригиналния си език и ще бъдат преведени на английски.

Представянето на сборника ще се състои през ноември следващата година в Лондон. Някои от спечелилите пиеси ще бъдат представени в театри, които са членове на „Theatre Epicentre”, в съответните страни на кандидатите.

Темата на пиесите е свободна, но текстовете трябва да бъдат предназначени за деца над 14 години.

Журито на конкурса е съставено от членове на „Theatre Epicentre” от всяка от съответните страни. Текстовете трябва да бъдат получени до 1 септември, 2011 на адреса на българският представител на журито – Кремена Димитрова – remedios@abv.bg.

Финалистите ще бъдат обявени на интернет страницата на „Theatre Epicentre” (www.theatre-epicentre.org) на 19 декември 2011.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

211764_b

Колко малко е нужно, за да бъде човек истински щастлив!

В един дъждовен летен ден от тази незабравима „Добра година“ животът на младия финансист Макс …