Начало / България / Международен конкурс за пиеса на младежка тема

Международен конкурс за пиеса на младежка тема

Целта на организаторите е да поощрят и мотивират писането на драматургия за млада аудитория

Театралният център за младежка публика в Централна и Югоизточна Европа – „Theatre Epicentre”, в сътрудничество с театрална компания „Ангели”, Лондон, обявяват конкурс за написване на пиеса за млади хора над 14 години. В конкурса участват седем държави – Босна и Херцеговина, България, Черна Гора, Хърватия, Словения, Сърбия и Македония.

Целта на организаторите е да поощрят и мотивират писането на драматургия за млада аудитория в южнославянските страни, да популяризират драматургията и да направят видими усилията по създаване на актуални текстове за тийнейджъри извън страните, в които те са написани.

Най-добрите текстове от Босна и Херцеговина, България, Черна Гора, Хърватия, Словения, Сърбия и Македония ще бъдат публикувани в сборник на оригиналния си език и ще бъдат преведени на английски.

Представянето на сборника ще се състои през ноември следващата година в Лондон. Някои от спечелилите пиеси ще бъдат представени в театри, които са членове на „Theatre Epicentre”, в съответните страни на кандидатите.

Темата на пиесите е свободна, но текстовете трябва да бъдат предназначени за деца над 14 години.

Журито на конкурса е съставено от членове на „Theatre Epicentre” от всяка от съответните страни. Текстовете трябва да бъдат получени до 1 септември, 2011 на адреса на българският представител на журито – Кремена Димитрова – remedios@abv.bg.

Финалистите ще бъдат обявени на интернет страницата на „Theatre Epicentre” (www.theatre-epicentre.org) на 19 декември 2011.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …