Начало / Свят / Самоиздаващ се писател продава милиони

Самоиздаващ се писател продава милиони

Джон Лок не искал да бъде „глобяван” от издателите

Американският писател Джон Лок се превърна в първия, достигнал 1 милион продадени електронни книги. При това без да има договор, с което и да е издателство, пише английският „Телеграф”. Въпреки че никой не стои зад името му, 60-годишният автор достига продажби като тези на Стиг Ларшон, Джеймс Патерсън и Майкъл Конъли.

Само че за разлика от тези състезатели в тежка категория в бизнеса с писането, той разчита на метода „направи си сам”. Неговите книги са базирани около историите на убиеца от ЦРУ Донован Крийд и „чистачът” от подземния свят Емет Лав. Те далеч не са претенденти за награди като „ Букър”, но са повече от популярни, особено в електронен вариант. В последната година негови са 4 от „Топ 10” на най-продаваните заглавия в „Амазон”, включително номер 1 и номер 2.

Джон Лок видял, че авторите са „глобявани” от своите издателства по 10 долара на книга и решил да не се подлага на това. Той продавал своите усилия по 99 цента на бройка. „Когато видях, че електронни платформи като „Киндъл” на „Амазон” предлагат 35 цента хонорар за всяка продадена книга на цена 99 цента, видях, че мога да се състезавам. За хората 35 цента не са много, но за мен бяха шанс. Известните автори плащат по 10 долара на бройка на издателството. По този начин ги поставих в позиция да трябва да доказват, че книгите им са 10 пъти по-добри от моите”, казва Лок.

Фото: latiendadepaco.info

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …