Начало / България / Образователната поредица „Кой е“ излиза на български

Образователната поредица „Кой е“ излиза на български

Американската образователна поредица „Кой е“ излиза на български, съобщи издателство“ Книигопис“. До края на тази седмица ще бъдат публикувани първите две книжки –  „Кой е Леонардо да Винчи“ и „Кой е Исак Нютон“.

Това е поредица за знаменитите личности на човечеството – учени и писатели, мореплаватели и космонавти, художници и музиканти, президенти и монарси. Любопитни житейски подробности са представени редом с най-прочутите дела, с които великите хора са останали в историята.

Книгите са предназначени най-вече за деца, но са полезно четиво за всички възрасти. Написани са с много жив език, като съчетават познанието със забавата. Необичайно големият брой илюстрации прави поредицата наистина уникална. Всяка книга съдържа близо сто илюстрации. Тематични страници предоставят  допълнителни сведения за интересни събития и факти, свързани със съдържанието.

Създадена от американски автори и илюстратори, „Кой е“ вече включва над петдесет заглавия и неведнъж е попадала в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-успешните поредици за деца.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …