Начало / Свят / Телевизионен сериал по роман на Емил Зола ще излъчва Би Би Си

Телевизионен сериал по роман на Емил Зола ще излъчва Би Би Си

„За щастието на дамите” е вълшебната приказка на френския писател

Телевизионен сериал по романа на Емил Зола „За щастието на дамите” ще стартира по Би Би Си 1 със заглавие „Женски рай”, предадоха английските медии. Зад проекта застава Бил Галахър, автор на сериал „Чучулигата се издига край Кендълфорд” – разказ за живота на британската писателка Флора Томпсън. Филмът се превърна в абсолютен хит сред публиката на Би Би Си. Очакванията са сериите по романа на Зола да задържат високия рейтинг на Галахър.

„За щастието на дамите” е единадесетият роман от проекта на Зола „Ругон Макарови” (Естествената и социална история на едно семейство по време на Втората империя).Това е историята на млада жена, която работи в първия универсален магазин, за любовта и към големия град. Действието се развива през ХІХ в. „За щастието на дамите”, както и романите “Една любовна страница” и”Мечта”, се възприемат от съвременната критика като вълшебните приказки на Зола.

„Работих над този проект с цялото си сърце и съм развълнуван, че ще продължа да работя с „Би Би Си”, споделя за „Гардиън сценаристът и режисьорът Бил Галахър. За основа на сценария той е използвал превода на Брайън Нелсън от 1995 г., който озаглавява романа „Женски рай”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

DSC07323-Edit

Новият носител на Наградата „Хеликон“ е Иван Станков

Писателят я спечели за своя сборник с разкази „Имена под снега“ Иван Станков получава наградата …