Начало / Читатели / „Невидим“ от Джеймс Патерсън (ревю)

„Невидим“ от Джеймс Патерсън (ревю)

Мая КАСАБОВА

Сравнявана с „Мълчанието на агнетата“ и „Психо“, два емблематични жанрови шедьовъра, “Невидим” е определяна като една от най-мрачните и потресаващи книги на Джеймс Патерсън.

Сюжетът се върти около една анализаторка от ФБР, от чиято гледна точка се разказва книгата, и смъртта на сестра й, за която се подозира, че не е съвсем случайна. Както и в 52 други случая, зад които нашата героиня е съзряла нечии зловещ гении. Дали всичко ще се окаже толкова заплетено, колкото изглежда, или още повече – това предстои да се разбере.

В този така бързо четивен трилър Джеймс Патерсън показва, че може нещо да бъде интересно и без да е крайно задълбочено и професионално изпипано.

Интригата се поддържа от много кратките глави, които винаги са с отворен край, тъкмо за да се засили интереса на читателя и да се усетиш, че не можеш да пуснеш книгата, докато не разбереш какво става в следващата, в по-следващата и накрая в последната глава. Наистина, трилър за морето!

Известен с желанието си да бъде „кралят на романите, четящи се на един дъх”, Джеймс Патерсън наистина успява да завладее вниманието на читателя в „Невидим”, а и не само в нея, съдейки по мненията на феновете му.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

420098413_889571896504795_1186987325550846113_n

Хелзинки – градът на необикновените библиотеки

Предлагат също богата архитектура и история Финландия традиционно е поставяна сред страните с най-висока грамотност …