Начало / Читатели / „Невидим“ от Джеймс Патерсън (ревю)

„Невидим“ от Джеймс Патерсън (ревю)

Мая КАСАБОВА

Сравнявана с „Мълчанието на агнетата“ и „Психо“, два емблематични жанрови шедьовъра, “Невидим” е определяна като една от най-мрачните и потресаващи книги на Джеймс Патерсън.

Сюжетът се върти около една анализаторка от ФБР, от чиято гледна точка се разказва книгата, и смъртта на сестра й, за която се подозира, че не е съвсем случайна. Както и в 52 други случая, зад които нашата героиня е съзряла нечии зловещ гении. Дали всичко ще се окаже толкова заплетено, колкото изглежда, или още повече – това предстои да се разбере.

В този така бързо четивен трилър Джеймс Патерсън показва, че може нещо да бъде интересно и без да е крайно задълбочено и професионално изпипано.

Интригата се поддържа от много кратките глави, които винаги са с отворен край, тъкмо за да се засили интереса на читателя и да се усетиш, че не можеш да пуснеш книгата, докато не разбереш какво става в следващата, в по-следващата и накрая в последната глава. Наистина, трилър за морето!

Известен с желанието си да бъде „кралят на романите, четящи се на един дъх”, Джеймс Патерсън наистина успява да завладее вниманието на читателя в „Невидим”, а и не само в нея, съдейки по мненията на феновете му.

Прочетете още

IMG-20190202-WA0000

Написахме заедно съвършеното любовно писмо

Конкурсът ни за романтична столица на България събра много усмивки и признания в любов. Връщаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *