Начало / Читатели / „Невидим“ от Джеймс Патерсън (ревю)

„Невидим“ от Джеймс Патерсън (ревю)

Мая КАСАБОВА

Сравнявана с „Мълчанието на агнетата“ и „Психо“, два емблематични жанрови шедьовъра, “Невидим” е определяна като една от най-мрачните и потресаващи книги на Джеймс Патерсън.

Сюжетът се върти около една анализаторка от ФБР, от чиято гледна точка се разказва книгата, и смъртта на сестра й, за която се подозира, че не е съвсем случайна. Както и в 52 други случая, зад които нашата героиня е съзряла нечии зловещ гении. Дали всичко ще се окаже толкова заплетено, колкото изглежда, или още повече – това предстои да се разбере.

В този така бързо четивен трилър Джеймс Патерсън показва, че може нещо да бъде интересно и без да е крайно задълбочено и професионално изпипано.

Интригата се поддържа от много кратките глави, които винаги са с отворен край, тъкмо за да се засили интереса на читателя и да се усетиш, че не можеш да пуснеш книгата, докато не разбереш какво става в следващата, в по-следващата и накрая в последната глава. Наистина, трилър за морето!

Известен с желанието си да бъде „кралят на романите, четящи се на един дъх”, Джеймс Патерсън наистина успява да завладее вниманието на читателя в „Невидим”, а и не само в нея, съдейки по мненията на феновете му.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …