Начало / Свят / Книга, която приспива децата, стана световен бестселър

Книга, която приспива децата, стана световен бестселър

За повечето писатели рецензията, че книгата им приспива читателя, е най-тежката присъда. „Заекът, който иска да заспи“ обаче стана бестселър на „Амазон“ именно заради факта, че приспива бързо децата, съобщава британският „Телеграф“. Тя е написана от шведския психолог Карл-Йохан Форсен Ерлин, който използвал идеалната комбинация от строеж на изречението и успокояващи думи за малките читатели. В предговора са включени инструкции на кои думи да наблягат и какви мимики да използват.

Книжката бързо задмина по продажби хитове като „Go Set а Watchman“ на Харпър Лий и „Момичето от влака“ на Паула Хоукинс и вече е преведена на седем езика. В нея има и илюстрации, но авторът препоръчва децата предимно да слушат. Личният сайт на пистаеля пък бе засипан с благодарности от недоспали родители.

„Писал съм книги за личностно развитие и изграждане на лидери, като съм включвал същите тактики. Веднъж, като пътувах с майка ми и тя заспа, ми хрумна, че мога да използвам методите си и за приспиване на малки деца. Написах я на салфетка, но ми отне три и половина години докато изградя перфектната приказка и съчетая всичките техники. Историята помага на децата да се концентрират и да се почувстват част от сюжета, докато накрая не заспят заедно с героя заек“, обяснява Ерлин.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …