Начало / Свят / Елтън Джон обвини кмета на Венеция във фанатизъм

Елтън Джон обвини кмета на Венеция във фанатизъм

Една от най-популярните поп икони на съвременния свят Сър Елтън Джон публично възропта срещу кмета на Венеция Луиджи Брунаро и го обвини в цензура. Повод за критиките на певеца е заповедта на градоначалника в училищните библиотеки в града да не се предлагат книги за хомосексуализма.

Преди дни Брунаро заяви, че ще прегледа всички книги, разпространявани от предишната администрация, за да провери дали са подходящи за ученици. Той сподели, че някои книги се предлагат в библиотеките на обществените училща без да бъдат питани родителите, които имат право на мнение относно това какво ще четат техните деца. Кметът каза още, че няма да се плаши от „културното невежество“ на тези, които ще оспорят решението му и публикува списък от 49 забранени заглавия.

Елтън Джон, който е сред най-известните защитници на правата на хомосексуалистите и сам той е гей, който отглежда две деца с партньора си Дейвид Фърниш, написа в социалните мрежи:

„Красивата Венеция потъва, но не толкова бързо, колкото фанатичния Брунаро. Той глупаво избра да използва за политика детските книги. Вместо да насърчава хората към толерантност и любов, той иска да създаде общество на пренебрежението“.

Свързани заглавия

Кметът на Венеция премахна книги за хомосексуализъм от градските училища

Прочетете още

16000696

„През август ще се видим“ – романът, за който Маркес забрави

Смъртта прави всеки ръкопис скъпоценен Габриел Гарсия Маркес дописва през 2004-а една своя книга, която …