Начало / Свят / „Ню Йорк Таймс“ разкри при какви условия работят служителите в „Амазон“

„Ню Йорк Таймс“ разкри при какви условия работят служителите в „Амазон“

„Ню Йорк Таймс“ публикува статия, в която разказва историите на служителите, които работят в онлайн магазина „Амазон“.  Джеф Безос  – собственикът на платформата, многократно е бил обвиняван, че предоставя ужасяващи условия на труд.

4 дни работа без почивка, жена с рак на гърдата поставена на програма за „подобрение“, плачещи хора в складовете, постоянен мониторинг – това са част от „условията“ на труд в офисите и складовете на монополиста.

В складовете в САЩ, които са разгледани от американския вестник, е установено от разследващите журналисти, че персоналът работи по 80 часа на седмица и е принуден да клевети свои колеги, ако ги хване в нарушение, отбелязва offnews.bg.

Моли Джей, служителка в екипа на „Киндъл“ в „Амазон“, споделила пред „Ню Йорк Таймс“, че е получавала високи оценки за своя труд до момента, в който не трябвало да се грижи за своя баща, болен от рак. След известно време била принудена да напусне.

„Ако не си готов да жертваш 80 часа на седмица за „Амазон“, те те виждат като слабост за компанията“, споделя Моли Джей.

Джеф Безос за миналата година е платил 11.9 млн. паунда данъци, докато печалбата му от продажби е над 5 млрд. паунда. Тогава на Острова се появиха и съмнения за укриване на данъци.

Свързани заглавия

Писатели и кноготърговци в САЩ искат правителството да разследва „Амазон“ за злоупотреба и монопол

„Амазон“ ще плаща на писателите според прочетените страници

За няколко часа „Амазон“ продаваше списанието на „Ислямска държава“

Урсула Ле Гуин: Всяка покупка от „Амазон“ е глас за безсъдържателната култура
„Амазон“ ще доставя книги с безпилотни самолети?

„Амазон“ и „Hachette“ най-накрая се разбраха

Прочетете още

gergan

Книжарят на книжарите Гергана Дичева: „Свят без книги няма бъдеще“

По 24 май е време за награди в „Хеликон“ Избира се всъщност и най-добър книжар, …